Mladi talenti

Talentirani školarci na Zimskom kampu fizike

Kamp je namijenjen svim zainteresiranim osnovcima i srednjoškolcima (uključujući brucoše) koji žele unaprijediti svoje znanje fizike.
Sci-Tech / Obrazovanje | 27. 12. 2018. u 08:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Društvo fizičara u FBiH će na Zimskom kampu fizike 2019, koji će od 9.1.2019. do 13.1.2019. u Sarajevu okupiti talentirane osnovce i srednjoškolce iz cijele BiH.

Mladi talenti širom Bosne i Hercegovine već duži niz godina zajedno stječu i usavršavaju svoje znanje na sličnim kampovima fizike, što im je omogućilo da danas postanu uspješni studenti, znanstvenici i inženjeri na sveučilištima u BiH i na najpoznatijim sveučilištima u inozemstvu(MIT, CERN, ETH itd), te osvoje brojne medalje na međunarodnim olimpijadama iz fizike (5 srebrenih, 7 brončanih, 29 počasnih).

''Naš je cilj da kroz Zimski kamp fizike svim mladim talentima BiH isto tako pružimo priliku da otkriju i razviju svoj talent, te im pomognemo da započnu svoj put u svijet znanosti i tehnologije'', navode organizatori događaja.

Kamp je namijenjen svim zainteresiranim osnovcima i srednjoškolcima (uključujući brucoše) koji žele unaprijediti svoje znanje fizike potrebno za sudjelovanje na natjecanjima i studije fizike, elektrotehnike, strojarstva i drugih tehničkih oblasti. Sve dodatne informacije o kampu te planiranim aktivnostima poput predavanja naučnika iz BiH, radionicama programiranja te raspored svakodnevnih predavanja možete naći na web http://dfubih.com.ba/ i FB https://www.facebook.com/dfubih/ stranici Društva fizičara u FBiH, priopćeno je.

Foto: PR / Program događanja
Kopirati
Drag cursor here to close