Susret s Američkim marincima

Taekwondo klub Cro Star posjetio Američki kutak

Nakon kratkog predstavljanja vojnici su učenicima pričali o njihovom poslu i životu.
Sci-Tech / Obrazovanje | 09. 02. 2018. u 14:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak su učenici osmih razreda Osnovne škole Antuna Branka Šimića Mostar uz pratnju prof. Klaudie Marić posjetili Američki kutak.

U dogovoru s voditeljicom kutka prof. Ivanom Čuljak-Perić osmaše su tamo dočekali članovi vojnog odjela Ambasade SAD-a u Sarajevu. Nakon kratkog predstavljanja vojnici su učenicima pričali o njihovom poslu i životu. Osmaši su imali pregršt pitanja o njihovim dosadašnjim iskustvima u vojsci, kako im se sviđa BiH  i njihov posao u Sarajevu.

Amerikanci su stoga opisali kako izgleda jedan njihov tipični radni dan u vojsci, kako izgledaju njihovi treninzi, kako je biti vojnik i koje su prednosti i mane toga posla. Učenici su imali priliku pokazati svoje znanje engleskog jezika, ali su isto tako bili i oduševljeni svime što su čuli. Sve ono što su ovom prigodom naučili moći će iskoristiti u svojim projektima, koji su dio nastave engleskog jezika.

Ovom posjetom Američkom kutku se nastavlja suradnja kutka i OŠ A.B.Šimića i u novoj kalendarskoj godini. Osmaši su bili jako zahvalni na ovom vrlo zanimljivom susretu, te se nadaju skorom ponovnom odlasku u Američki kutak.

Kopirati
Drag cursor here to close