Posušje

Svečano u Posušju: Stožer civilne zaštite ZHŽ-a poručio da moraju biti spremni

''Svi vatrogasci u županiji su općinski ili gradski djelatnici, a to je osobito važno. Svake godine imamo sve više opreme i koristimo je onako kako bi trebalo. U našoj županiji rade 32 profesionalna vatrogasca što je, po mom mišljenju, nedovoljno''
Sci-Tech / Obrazovanje | 24. 02. 2020. u 14:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu Međunarodnog dana civilne zaštite, koji se obilježava na datum 1. ožujka, u ponedjeljak je u Posušju održana svečana sjednica Stožera civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ).

Svečanoj sjednici prisustvovala su brojna izaslanstva svih razina vlasti te gosti iz susjedne Hrvatske.

Predsjednik Vlade ZHŽ-a i zapovjednik Stožera civilne zaštite Zdenko Ćosić istaknuo je tom prigodom kako županijska vlada svake godine ulaže u obuku ljudi za slučaj potrebe zaštite i spašavanja.

''Nadamo se da neće biti potrebe za njihovim angažiranjem, ali oni su tu u slučaju da zatreba. Drago mi je da su građani sve više uključeni, sve naše službe rade dobar posao, nadamo se da neće biti potrebno spašavati ljudske živote, ali moramo biti spremni'', kazao je Ćosić.

Ravnatelj Uprave civilne zaštite ZHŽ Drago Martinović kazao je kako je ovaj dan prigoda da se ukaže na razvoj sustava zaštite i spašavanja u ZHŽ-u.

''Svi vatrogasci u županiji su općinski ili gradski djelatnici, a to je osobito važno. Svake godine imamo sve više opreme i koristimo je onako kako bi trebalo. U našoj županiji rade 32 profesionalna vatrogasca što je, po mom mišljenju, nedovoljno'', kazao je Martinović, ukazavši i na važnost formiranja GSS službi u općinama i gradovima Županije.

Glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ) i državni tajnik za vatrogastvo Slavko Tucaković upoznao je nazočne sa stanjem u hrvatskom vatrogastvu te preustroju u toj oblasti.

Govoreći o međudržavnoj suradnji, Tucaković je najavio skoro potpisivanja sporazuma o suradnji sa Stožerom civilne zaštitom ZHŽ-a.

''Sporazumom je predviđena ispomoć kanaderima i helikopterima i HVZ vam stoji na raspolaganju'', poručio je Tucaković i uime HVZ-a uručio prigodni poklon Dragi Martinoviću.

Priznanja za pomoć u radu Stožera civilne zaštite dodijeljena su zaslužnim pojedincima i javnim ustanovama koji rade na osnaživanju civilne zaštite poput policijskih stanica i domova zdravlja na području ove županije te zahvalnice medijima i novinarima koji promoviraju sustav zaštite i spašavanja.

Po završetku manifestacije održana je pokazna vježba službi koje djeluju u sklopu Stožera civilne zaštite ZHŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close