''Bilo je teško''

Svečani prijam povodom reakreditacije Univerziteta: Svi smo ponosni

Rektor Zlomušica je istaknuo kako je ova ocjena kvalitete visokoškolske ustanove veliki uspijeh za Univerzitet.
Sci-Tech / Obrazovanje | 09. 09. 2019. u 19:33 Bljesak.info
Kopirati

''Veoma teško je bilo ispuniti sve uvjete, priprema je trajala dugo zbog raznih događaja i mješanja politike'', kazao je rektor Univerziteta ''Džemal Bijedić'' Elvir Zlomušica na svečanom prijamu u Centru za kulturu u Mostaru povodom uručenja certifikata nakon uspješno okončanog procesa reakreditacije Univerziteta.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rektor Zlomušica je istaknuo kako je ova ocjena kvalitete visokoškolske ustanove veliki uspijeh za Univerzitet. Osvrnuo se tom prilikom i na pad broja studenata u cijeloj BiH koji, prema njegovim informacijama, u posljednih šest godina bilježni pad od čak 30.000 studenata. Napomenuo je kako, unatoč tome, postoji veća zaineresiranost za studije na Univerzitetu.

''Posebna zainteresiranost studenata vlada za informacijske tehnologije i društvene znanosti'', kazao je rektor Zlomušica.

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u Hercegovačko-neretvanske županije Rašid Hadžović kazao je kako su svi ponosni zbog uspješno izvršenog procesa reakreditacije.

''Ovaj proces reakreditacije jako je važan za visoko obrazovanje u BiH kako bi naši studenti bili priznati u BiH i u svijetu'', kazao je ministar Hadžović koji je naglasio kako je ministarstvo uz Agenciju za visoko obrazovanje i kvalitet od početka pomogao ovaj proces.

Foto: Bljesak.info / Svečani prijem rukovodstva Univerziteta Džemal Bijedić
Kopirati