''Bilo je teško''

Svečani prijam povodom reakreditacije Univerziteta: Svi smo ponosni

Rektor Zlomušica je istaknuo kako je ova ocjena kvalitete visokoškolske ustanove veliki uspijeh za Univerzitet.
Sci-Tech / Obrazovanje | 09. 09. 2019. u 19:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Veoma teško je bilo ispuniti sve uvjete, priprema je trajala dugo zbog raznih događaja i mješanja politike'', kazao je rektor Univerziteta ''Džemal Bijedić'' Elvir Zlomušica na svečanom prijamu u Centru za kulturu u Mostaru povodom uručenja certifikata nakon uspješno okončanog procesa reakreditacije Univerziteta.

Rektor Zlomušica je istaknuo kako je ova ocjena kvalitete visokoškolske ustanove veliki uspijeh za Univerzitet. Osvrnuo se tom prilikom i na pad broja studenata u cijeloj BiH koji, prema njegovim informacijama, u posljednih šest godina bilježni pad od čak 30.000 studenata. Napomenuo je kako, unatoč tome, postoji veća zaineresiranost za studije na Univerzitetu.

''Posebna zainteresiranost studenata vlada za informacijske tehnologije i društvene znanosti'', kazao je rektor Zlomušica.

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u Hercegovačko-neretvanske županije Rašid Hadžović kazao je kako su svi ponosni zbog uspješno izvršenog procesa reakreditacije.

''Ovaj proces reakreditacije jako je važan za visoko obrazovanje u BiH kako bi naši studenti bili priznati u BiH i u svijetu'', kazao je ministar Hadžović koji je naglasio kako je ministarstvo uz Agenciju za visoko obrazovanje i kvalitet od početka pomogao ovaj proces.

Foto: Bljesak.info / Svečani prijem rukovodstva Univerziteta Džemal Bijedić
Kopirati
Drag cursor here to close