Donacija Japanske agencije

Sve škole u HNŽ-u dobile lutke za reanimaciju

Lutke je ministru obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNK Rašidu Hadžoviću u ime Japanske agencije za međunarodnu suradnju (JICA) uručila koordinatorica projekta, Yasuko Tsuji.
Sci-Tech / Obrazovanje | 29. 08. 2019. u 18:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Nastavničkom fakultetu Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru izvršena je primopredaja 50 lutki za reanimaciju za sve osnovne škole u HNK. Lutke je ministru prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNK Rašidu Hadžoviću u ime Japanske agencije za međunarodnu suradnju (JICA) uručila koordinatorica projekta, Yasuko Tsuji.

Podsjećamo, Memorandum o razumijevanju ''Projekta izgradnje povjerenja putem tjelesnog obrazovanja u Bosni i Hercegovini'' između Japanske agencije za međunarodnu suradanju i resornog Ministarstva je omogućio da se u osnovnim školama u HNK poboljša kvaliteta održavanja nastave iz predmeta Tjelesni i zdravstveni odgoj putem opremanja škola najnovijom opremom, te izmjenom nastavnog plana i programa zasnovanog na APOSO-voj Zajedničkoj jezgri nastavnih planova i programa.

''Dodjela lutki za reanimaciju za 50 osnovnih škola od strane Japanske vlade vrlo je kvalitetan i važan dio projekta kako za profesore, tako i za učenike u cilju svladanja vještine spašavanja drugih ljudi. Ovaj značajan projekat za naš kanton traje skoro dvije godine i zaista je poboljšo kvalitetu održavanja nastave iz predmeta TZO. Ovom prilikom želim se zahvaliti našim partnerima, Japanskoj agenciji za međunarodnu suradnju (JICA) za dosadašnju uspješnu suradnju, te se nadam da ćemo i u budućnosti realizirati slične projekte koji će doprinositi unaprijeđenju sustava obrazovanja.''

Nakon izvršene primopredaje, u prostorijama Nastavničkog fakulteta, a u organizaciji Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNK i Sportskog saveza Grada Mostara održan je seminar za nastavnike Tjelesnog i zdravstvenog odgoja u sklopu kojeg je održana i radionica na temu pružanja prve pomoći i reanimacije tijekom koje su korištene lutke, priopćeno je iz Ministarstva prosvjete, zanosti i sporta HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close