Nije mu pružio ruku

VIDEO | Sukob rektora i diplomanta na promociji u Zagrebu

Naime, Boras je jednom od specijalista odbio dodijeliti diplomu, a onda je vikao na njega pred punom dvoranom.
Sci-Tech / Obrazovanje | 05. 04. 2019. u 17:29 Bljesak.info
Sukob rektora i diplomanta na promociji u Zagrebu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak je u auli Sveučilišta u Zagrebu rektor Damir Boras promovirao 91 sveučilišnog specijalista. Ono što je trebala biti rutinska dodjela diploma Boras je, međutim, uspio pretvoriti u skandal.

Naime, jednom od specijalista odbio je dodijeliti diplomu, a onda je vikao na njega pred punom dvoranom.

Sve se to događalo tijekom promocije specijalista koji su završili devet sveučilišnih poslijediplomskih interdisciplinarnih specijalističkih studijskih programa - Diplomaciju, Ekoinženjerstvo, Javnu upravu, Konferencijsko prevođenje, Prava djece, Reguliranje tržišta elektroničkih komunikacija, Upravljanje gradom, Upravljanje krizama i Priprema i provedba EU projekata, navodi jutanji.hr.

Tom prigodom Boras je konstatirao da je "zagrebačko Sveučilište najbolje, najorganiziranije i najstarije u regiji".

Odbio mu dati diplomu jer se nije rukovao s njim

Rektor Damir Boras nije htio uručiti diplomu Borisu Jurašinoviću jer je Jurašinović Borasu odbio pružiti ruku. Naime, Jurašinović mu je zamjerio to što mu rektor Boras nije odgovorio na pismo u kojem je ukazao na probleme u pohađanju programa Sveučilišta Priprema i provedba EU projekata.

Nakon što je diplomantu odbio dati diplomu, Boras mu se pred svima počeo obraćati povišenim tonom.

"Moram reći, kolega je meni poslao pismo i tvrdi da mu nisam odgovorio i da mi zato neće pružiti ruku, iako mu čestitam za diplomi. Takvom čovjeku ćemo vidjeti zašto ne možemo dati diplomu. Ja moram to reći. To je nepristojno, a ja mu čestitam od srca što je to završio. Diplomu ćemo mu dati izvan ovog protokola", rekao je rektor Boras.

Boras počeo vikati na francuskom

"Morao sam čekati sedam mjeseci na obranu rada. Osim toga, događale su se jako ružne stvari o kojima je bolje da ne pričam ovdje", rekao je Jurašinović okupljenima.

Kazao je i da probleme na koje je Jurašinović ukazao u pismu nije mogao popraviti jer se to radi kroz administraciju. 

"To je išlo kroz administraciju, nisam tu mogao ništa napraviti. Napravili smo sve da se to održi što prije. Svejedno, ja čestitam kolegi. Ovo je sveučilište koje ima svoju tradiciju. Morate se akademski ponašati. Ako želite poštovati tu tradiciju, poštujte i rektora kakav god bio", izjavio je Boras.

Nakon što je Jurašinović replicirao da je povratnik iz Francuske, rektor Boras je, vidno uzrujan, prekinuo Jurašinovića i počeo vikati na njega na francuskom jeziku.

Kopirati
Drag cursor here to close