IFMSA

Projekt bh. studenata o antibioticima proglašen najboljim

''Ova internacionalna nagrada predstavlja izuzetan uspjeh naših studenata i govori u prilog kvalitetu, hrabrosti i trudu studenta medicine Bosne i Hercegovine''
Sci-Tech / Obrazovanje | 18. 03. 2019. u 09:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekt Udruženja studenata medicine Bosne i Hercegovine (BoHeMSA) pod nazivom "Koristimo antibiotike pažljivo" je na generalnoj sjednici Internacionalne Federacije Asocijacije studenata medicine (IFMSA) početkom ožujka u Sloveniji proglašen najboljim i nagrađen je peharom "AMR Champion". 

Kroz projekt je u okviru edukacije sudjelovalo više od tisuću sudionika različite dobi, od djece predškolskog doba i njihovih roditelja, osnovaca, srednjoškolaca i studenata medicine, farmacije, stomatologije, zdravstvenih studija, veterine, prirodnomatematičkog fakulteta do infektologa, farmakologa, pedijatara, mikrobiologa i drugih. 

Sudionici su bili informirani o tom problemu te mjerama za sprečavanje. 

Iz BoHeMSA ističu da antimikrobna rezistencija (AMR) predstavlja jedan od najvećih izazova s kojima je suočena medicina 21. stoljeća. 

Već danas su vidljive posljedice otpornosti mikroorganizama u vidu postojanja "superbakterija" i teško izlječivih infekcija. Nepažljivo korištenje antibiotika i njihova zloupotreba jedni su od faktora koji doprinose i uzrokuju AMR. 

''Ova internacionalna nagrada predstavlja izuzetan uspjeh naših studenata i govori u prilog kvalitetu, hrabrosti i trudu studenta medicine Bosne i Hercegovine'',  priopćeno je iz BoHeMSA.


Kopirati
Drag cursor here to close