Zahtjevaju povezivanje

Studentske organizacije će se sastati u Mostaru - Korak po korak do unije studenata BiH

SPUS - Prvi korak ka osnivanju unije studenata na nivou BiH
Sci-Tech / Obrazovanje | 17. 10. 2017. u 19:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu, Unija studenata Univerziteta u Bihaću i Studentski parlament Internacionalnog univerziteta u Sarajevu danas su potpisali memorandum o suradnji.

Predsjednici Merim Serdarević, Enis Čelebić i Ismail Ćidić naglasili su da je ovo prvi korak ka skorom studentskom ujedinjenju.

''Inzistiramo i zahtijevamo od nadležnih organa da što prije krenu s izgradnjom boljih puteva i povežu Bosansku Krajinu sa Sarajevom i unutrašnjosti države, kako bismo imali priliku da se još bolje međusobno povezujemo'', rekao je Serdarević.

''Drago mi je što smo se danas kao predstavnici studentskih unija/parlamenata sa visokoškolskih ustanova sastali i potpisali naše memorandume o suradnji, čije potpisivanje će uveliko osnažiti naše veze i promovirati iskrene interese o ujedinjenu svih mladih ljudi a posebno studentske populacije'', rekao je Čelebić.

Isamil Ćidić je naglasio, da je od ključne važnosti osnivanje studentske unije na nivou Bosne i Hercegovine kako bi jačali studentske kapacitete i realizirali potencijale.

Najavljen je i inicijativni sastanak predsjednika svih sveučilišnih studentskih organizacija koji će se 9. studenog održati u Mostaru. 

Kopirati
Drag cursor here to close