Ekonomski fakultet

Studentima predstavljen način pisanja životopisa

Ivona Čarapina predstavila je nazočnim studentima kako na najbolji mogući način napisati životopis.
Sci-Tech / Obrazovanje | 24. 05. 2018. u 19:00 G.Arapović/Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pisanje životopisa, intervju za posao i psihološki testovi teme su o kojima se govorilo na predavanju održanom na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Gosti predavači bili su magistrica psihologije Ivona Čarapina Zovko te zaposlenici NSoft-a Ivana Perković i Darko Marić.

Ivona Čarapina predstavila je nazočnim studentima kako na najbolji mogući način napisati CV, što sve on treba sadržavati i što se sve može predstaviti ukoliko kandidat nema prethodnog radnog iskustva. Svoje je predavanje zaključila porukom studentima da se „moraju prodati, a ne prepričavati“.

O razgovoru za posao, pripremi potrebnoj za isti i važnosti prvog dojma govorili su predstavnici NSoft-a. Objasnili su kakva se pitanja obično postavljaju u njihovoj tvrtki, kada u razgovor dodaju psihološko testiranje te kako se pravilno odjenuti za intervju, uz naglasak da selekcijski postupak nije jednak u svakoj tvrtki.

„Cilj je ove radionice da studenti steknu uvid u barem jednu od tvrtki, kako bi bili spremni za bilo koji posao koji budu tražili jednog dana. Posebnu smo pažnju obratili i na neke stvari koje je dobro uraditi te na stvari koje nikako ne bi trebalo uraditi na razgovoru za posao“, izjavila je za treci.ba voditeljica odjela za ljudske resurse NSofta-a Ivana Perković.

Organizatori događaja bili su studenti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, a voditeljica samog projekta Nikolina Krivić navela je kako je svrha radionice doprinos edukaciji mladih u vidu što boljeg osobnog predstavljanja prilikom pronalaska posla.

 

Kopirati
Drag cursor here to close