Studentski zbor

Tribina održana, a studentima nije rečeno gdje će ići njihovih 10 maraka

Tribina je inače prilika da se studneti informiraju o načinu utroška novca od strane njihovog predstavničkog tijela, ali ove godine nije bilo tako.
Sci-Tech / Obrazovanje | 29. 01. 2020. u 18:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studnetima na javnoj tribini ''Gdje će ići mojih 10 KM'' nije odgovoreno gdje ide novac koji uplaćuju Studentskom zboru.

Naime, studenti Sveučilišta u Mostaru prilikom upisa u novu školsku godinu uplaćuju taj iznos kao članstvo u Studentskom zboru, iz kojeg proračuna se financiraju aktivnosti i djelovanje Zbora. Upravo zbog iznosa kojim raspolaže Zbor, s ciljem veće transprentnosti, organizira se ta tribina, simboličnog naziva.

Tribina je inače prilika da se studneti informiraju o načinu utroška novca od strane njihovog predstavničkog tijela, ali ove godine nije bilo tako.

Iako je u pozivu na događaj navedeno da će biti ''predstavljen rad i aktivnosti XX. Saziva Studentskog zbora te kreiranje proračuna za akademsku 2019./20. godinu'', od kreiranja proračuna nije bilo riječi.

Aktualni predsjednik Zbora, Željko Perković predstavio je planirane aktivnosti tijekom ove godine, nakon čega su se prisutnima obradili koordinatori događaja koje Zbor organizira. Naposlijetku je predsjednik u završnom govoru zahvalio studentima na dolasku.

Studentica iz publike dobacila je kako na polusatnoj tribini uopće nije predstavljen proračun i troškovnik, na što joj je predsjednik kazao kako ga može pronaći na internetskoj stranici Zbora ili da osobno dođe te će joj biti pokazano. Također, na tribini nije ponuđena mogućnost postavljanja pitanja.

Predsjednik Zbora Perković za Bljesak.info je pojasnio kako studente nije želio zanemariti brojkama, jer su proračun i troškovnik objavljen na njihovim službenim stranicama te da se na konkretnim stvarima htjelo pokazati što bi se to sve trebalo raditi.

Inače, prijedlog proračuna ovogodišnjeg saziva Zbora, koji je objavljen na interentskim stranicama, iznosi 109.514 maraka. 

Kopirati
Drag cursor here to close