Imate li vi bolje rješenje?

Studentica podijelila genijalan način zapisivanja bilješki na predavanju

Naime, oni svi stavljaju bilješke u jedan Google zajednički dokument (Google Docs).
Sci-Tech / Obrazovanje | 06. 09. 2019. u 12:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zapisivanje tijekom predavanja može biti stresno, posebice ako profesora posebno ne zanima hoće li studenti stići zapisati sve ono što on predaje. Pa ipak, tu je genijalna ideja zapisivanja biješki tako da svi sve “pohvataju“, pa čak i naznače dijelove koje nisu najbolje shvatili, dodaju komentare i svašta drugo.

Ideju je na društvenim mrežama opisala studentica Stephanie McKellop, a ona će pomoći svakom studentu da pohvata i zapiše što više. Ideja nije njena, ali ju je prenijela svima jer su njene kolege sa fakuleta to počele prakticirati.

Naime, oni svi stavljaju bilješke u jedan Google zajednički dokument (Google Docs), a kako zapisuju, tako u bilješkama različitim bojama označavaju mjesta na kojima nešto nisu shvatili, misle da su pogrešno razumjeli itd.

Ovo je odličan način vođenja bilješki koji vam omogućava da vam druge kolege odmah pomognu svojim komentarom ili odgovorom na svaku vašu nedoumicu u vezi onoga što zapravo treba pisati i što je profesor time htio reći.

Na kraju semestra, kada se polažu ispiti, svi studenti imaju jedan ogroman dokument iz kojeg mogu da uče, a u kojem su sva pitanja, ali i odgovori na ono što nije do kraja jasno. Na taj se način dodatnim iščitavanjem literature ili odlaskom na konzultacije kod profesora ta mjesta mogu dopuniti.

Kopirati
Drag cursor here to close