Kako to?

Zar je moguće: Studenti u BiH izlaze na ulice

''Studenti nisu izašli samo zbog grijanja i struje, to je bio okidač da studenti izađu i pokažu nezadovoljstvo'', kazao je predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu.
Sci-Tech / Obrazovanje | 13. 12. 2019. u 18:24 Bljesak.info
Gost Regionalnog dnevnika bio je Hamza Vahid El-Din

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekoliko stotina studenata okupilo se u četvrtak ispred Studentskog doma u Nedžarićima u Sarajevu, da bi ukazali na tešku situaciju života u tom domu i loše uvjete stanovanja.

BHRT je došao u posjed fotografija iz dva studentska doma u Sarajevu, onome na Bjelavama i u Nedžarićima. Na fotografijama se mogu vidjeti uvjeti u kojima žive studenti.

Foto: BHRT / Studenti moraju živjeti u nehigijenskim uvjetima

Studenti su u petak razgovarali sa ministricom obrazovanja, znanosti i mladih Kantona Sarajevo. Sastanak je prošao bez konkretnih zaključaka. 

''Studenti nisu izašli samo zbog grijanja i struje, to je bio okidač da studenti izađu i pokažu nezadovoljstvo'', kazao je predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu Hamzom Vahidom El-Dinom.

Razlozi su prije svega loši uvjeti stanovanja studenata, i ti razlozi se akumuliraju godinama. Studenti slušaju obećanja bez rješenja.

Foto: BHRT / Studenti moraju živjeti u nehigijenskim uvjetima

''Velika većina objekata studentskih domova nije utopljena. Trebaju se uraditi prozori, fasade gdje navečer temperatura bude nešto malo više iznad nule za vrijeme zime'', kazao je El -Din.

''Da bi se samo utoplili objetki studentskih domova u Sarajevu prema projekcijama potrebno je oko pet milijuna KM, Vlada kantona Sarajevo je za naradni period izdvojila samo milijun. To je sramotno'', zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close