Kvaliteta ispred kvantitete

Sajmom udruga studenti poslali poruku

Sajam udruga, u organizaciji Studetnstskog zbora SUM-a, zamišljen je kao događaj koji će smanjiti jaz između poslodavaca, profesora i studenata.
Sci-Tech / Obrazovanje | 01. 04. 2019. u 11:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sajam udruga, manifestacija koja je po prvi put organizirana u Mostaru, okupio je u ponedjeljak 1.travnja, dvanaest udruga i organizacija koje djeluju na Sveučilištu Mostar.

Foto: Bljesak.info / Detalj s održanog sajma

''Obzirom da Sveučilište nosi širok spektar udruga koje su različitog karaktera, svaki student koji želi postići određeni angažman, može pronaći svoje mjesto u nekoj od naših udruga, jer aktivizma nam danas treba'', rekao je to Martin Mikulić predsjednik Hrvatskog studentskog politološkog foruma.

Foto: Bljesak.info / Detalj s održanog sajma

Na upit o broju mladih studenata koji su uključeni u rad sveučilišnih udruga, Mikulić ističe kako nažalost taj broj i nije velik, no smatra da je ''bitnija kvaliteta od kvanititete''.

Foto: Bljesak.info / Detalj s održanog sajma

''Reći ću jedan nepopularan podatak a to je da je na studentskim izborima Sveučilišta u Mostaru glasovalo svega 13 posto studenta ukupno, što govori također o nedostatku aktivizma kod mladih. Ne mislim pesimistično, te smatram da je i ovaj određeni broj aktivnih studenata dovoljan da doprinesemo razvoju studentskog standarda i života'', poručio je Mikulić.

Foto: Bljesak.info / Sajam udruga u Mostaru

Predsjednica udruge studenata odnosa s javnošću PRUMO Sara Bošnjak smatra kako su događaji poput ovakvih sajmova aktivnosti na kojima studenti trebaju češće inzistirati.

Foto: Bljesak.info / Sajam udruga u Mostaru

''Vrlo je važno svojim kolegama studentima, ali i nastavnom osoblju predstaviti rad organizacije u kojoj djelujemo te tako, unatoč malobrojnosti aktivista među studentima, ukazati na pojedince koji su spremni i voljni raditi na novim aktivnostima. Upravo ovakvi događaji su idealna prilika za to te se nadam da se češće održavati, što na bi na koncu studente 'natjeralo' na angažman'', rekla je za Bljesak.info Bošnjak.

Foto: Bljesak.info / Detalj s održanog sajma

Sajam udruga, u organizaciji Studenstskog zbora SUM-a, zamišljen je kao događaj koji će smanjiti jaz između poslodavaca, profesora i studenata.

Foto: Bljesak.info / Sajam udruga u Mostaru

''Želimo pokazati razne oblike radova, projekata i stjecanja vještina na interaktivan način te dokazati da su studenti Sveučilišta jako poduzetni i nadareni'', poručili su ranije je iz Studentskog zbora SUM-a.

Kopirati
Drag cursor here to close