Studij Turizam

Studenti Turizma u posjeti Muzeju Hercegovine

Studenti su imali priliku poslušati prezentaciju domaćina i pogledati bogatu arheološku i etnografsku zbirku i vrijedna dokumenta koja daju informacije o različitim periodima života grada i cijele Hercegovine.
Sci-Tech / Obrazovanje | 13. 12. 2017. u 09:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa studenata prve generacije multidisciplinarnog Studija Turizam Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru, pod vodstvom predmetnog nastavnika i voditelja studija, doc. dr. Veldina Ovčine,  posjetila je institucije Muzeja Hercegovine, partnera i prijatelja studija.

Dvosatna posjeta studenata instituciji kulture koja je nominirana za europsku nagradu EMYA, započela je obilaskom Spomen kuće Džemala Bijedića, koja reprezentira savršen primjer arhitekture i kulture življenja stanovništva Mostara i regije kroz posljednja tri stoljeća.

Studenti su imali priliku poslušati prezentaciju domaćina i pogledati bogatu arheološku i etnografsku zbirku i vrijedna dokumenta koja daju informacije o različitim periodima života grada i cijele Hercegovine.

Foto: PR / Studenti u pratnji profesora i voditelja studija, doc. dr. Veldina Ovčine

Nakon detaljnijeg upoznavanja povijesti Mostara i života Džemala Bijedića, u pratnji višeg kustosa Muzeja mr. Ibrice Dizdara uputili su se u Interpretacijski centar Mostar gdje su detaljnije upoznati sa organizacijom, funkcioniranjem, strateškim ciljevima i izazovima Muzeja.

Posljednji dio posjete bio je rezerviran za odjel Muzeja Hercegovine posvećen povijesti razvoja grada Mostara i obnovi Starog mosta koji djeluje pod nazivom ''Muzej Stari most''.

''Tu smo se detaljnije upoznali s poviješću i načinom gradnje, a kasnije i obnove Starog mosta. Muzej stvara sliku života na mostu i oko njega u svim njegovim aspektima, od kulturnog, arhitektonskog, privrednog, vojnog do svakodnevnog. Ova posjeta otvorila nam je nove vidike i spoznaje o važnosti kulturnog turizma za područje Hercegovine, te dodatno ojačala motiv i želju svih nas da se bavimo profesijom, koju smo izborom studija definirali. Koristim priliku, u ime studenata, da se zahvalim domaćinu na gostoprimstvu i odličnoj prezentaciji, te matičnoj instituciji koja nam je pružila priliku da realiziramo posjetu i steknemo neprocjenjivo iskustvo'', izjavila je studentica Medina Pelja.

''Ovo je samo jedna u nizu posjeta institucijama kulture i turističkim organizacijama HNŽ-a i šire, čime nastojimo dodatno dimenzionirati i profilirati naše studente, te ih pripremiti za izazove koje tržišta rada donosi'', navodi se u priopćenju univerzitetskog studija Turizam.

Kopirati
Drag cursor here to close