Agencija Promotion, podrška studentima

Studenti Turizma kao digitalni marketari

Studenti Turizma uskoro predstavljaju vlastite marketinške kampanje i kreativna rješenja
Sci-Tech / Obrazovanje | 19. 12. 2019. u 08:09 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa studenata druge godine Studija turizma, u sklopu predmeta Marketing u turizmu posjetili su najveći coworking prostor u Mostaru – CodeHub, gdje im je domaćin bila vlasnica Agencije za digitalni marketing i organizaciju događaja Promotion Mostar, Ejla Bektaš Hajdarović.

U ugodnom ambijentu i uz interaktivnu komunikaciju studenti su obogatili teoretska znanja i stekli praktične vještine iz oblasti kreiranja digitalnih marketing strategija i upravljanja marketingom na društvenim mrežama.

Kako ističe predmetni nastavnik, prof. dr. Veldin Ovčina, studenti će apsorbirana znanja, uz prethodno savladane vještine izviđajnog, deskriptivnog i kauzalnog istraživanja, iskoristiti za kreiranje marketing projekata i kampanja, kako za Studij turizma, tako i za njegove partnere.

Marketinške kampanje uz mnoštvo kreativnih rješenja bit će prezentirane javnosti sredinom januara mjeseca.

Zadovoljna organizacijom prijema i interaktivnom radionicom studentica Mia Raspudić je ovom prilikom izjavila: "Studij nam pruža brojne mogućnosti, a jedna od njih je i upoznavanje s digitalnim marketingom. Saznali smo da su društvene mreže nezaobilazne za uspješno reklamiranje, te da je jako bitno imati pravu priču (dobar content) kako bi privukli potencijalne klijente."

"Jako mi je drago da u Mostaru postoje mjesta za besplatnu edukaciju, a jedno od njih je i CodeHub. Posjeta je bila zabavna i edukativna",  riječi su studentice Azre Zilić.

Na ovaj način Studij turizma nastavlja profilirati i diferencirati svoje studente, pripremajući ih na optimalne reakcije na izazove suvremenog tržišta.

Kopirati
Drag cursor here to close