Turizmijada 2018.

Studenti Turizma donijeli dva pehara u Mostar

Zapažen nastup mostarskih studenata na Turizmijadi u Budvi.
Sci-Tech / Obrazovanje | 07. 05. 2018. u 13:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici i predstavnice Studija turizma Univerziteta „Džemal Bijedić“ sudjelovali su na 11. Međunarodnom kongresu i sportskim igrama Fakulteta za turizam i hotelijerstvo koji se tradicionalno održava u Budvi od 2. do 6. svibnja.

Na nikad brojnijoj Turizmijadi koja je okupila preko 900 studenata/ica iz 28 gradova regije po prvi put je participirao i Studij Turizma. Sudionici su imali priliku da se upoznaju sa svojim kolegama iz regije, razmjenjuju znanja i iskustva, ali i stvaraju nova prijateljstva.

Nakon ceremonijalnog otvaranja, sudjelovali su u Future tourism konferenciji, a glavna tema ovogodišnje konferencije bio je „Digitalni marketing“. Slušajući predavanja međunarodnih stručnjaka iz oblasti digitalnog marketinga u turizmu proširili su svoja znanja o ovom trendu koji svakim danom dobiva sve veći značaj.

Od mnogih zanimljivih predavanja izdvajaju ono na temu „B2B Destination marketing in a digital age“, dr. Particka Patridga. Pored edukativnih sadržaja mostarski predstavnici sudjelovali su u raznim sportskim natjecanjima i ne dolaze kući praznih ruku.

U zavidnoj konkurenciji iskazali su svoje natjecateljske sposobnosti, pa u Mostar donose 2 pehara: 2. mjesto u rukometu (žene) i 2. mjesto u odbojci (žene). Posebno nam je drago naglasiti da su žensku ekipu činile studentice Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru i Sveučilišta u Mostaru.

Osim pehara, a što je još bitnije, ekipa nosi sa sobom lijepa sjećanja i mnogobrojna kvalitetna poznanstva. Pored organiziranog dijela Turizmijade bilo je i vremena za slobodno razgledavanje Budve i upoznavanje njenih turističkih vrijednosti.

Nakon edukativnih i sportskih sadržaja tijekom dana sudionoci su svoja druženja nastavljali na dnevnim, a poslije i noćnim zabavama u diskoteci „Trocadero“.

Svoje utiske je sa nama podijelila Medina Pelja, studentica prve godine Studija Turizma i učesnica Turizmijade 2018. :''U svoje osobno ime i ime svojih kolega/ica želim se zahvaliti menadžmentu Studija koji nam je pružio ovu priliku, asistentici Ingi Kotlo koja je nesebično podijelila svoje mentorsko znanje i iskustvo i tako pomogla da cjelokupno putovanje protekne u najboljem redu, te samim organizatorima, gostima predavačima i ljubaznom osoblju. Zaista mogu da kažem da je ovo okupljanje odlična stvar, ne samo zbog sporta ili edukacije nego i umrežavanja mladih ljudi koje ne dijeli boja zastave, nacionalnost i vjera. U Budvi nisam samo uživala nego sam i stekla veliki broj novih prijatelja i poznanika, što je u stvari i glavni cilj ovog okupljanja među studentima koji pohađaju fakultete za Turizam širom Europe. Ni kiša nije mogla pokvariti sjajnu atmosferu i s pravom možemo reći da odbrojavamo dane do naredne Turizmijade, jer 'toliko je toga da se dogodi i toliko je toga da se zavoli', što i jeste dobro poznati slogan ove manifestacije.''

 

Kopirati
Drag cursor here to close