Pravna klinika

Studenti pravnih fakulteta u Mostaru dobili svoju kliniku

Klinika će omogućiti studentima stjecanje neophodnih praktičnih pravnih vještina u području ljudskih prava.
Sci-Tech / Obrazovanje | 22. 03. 2019. u 11:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pravna klinika za studente pravnih fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" i Sveučilišta u Mostaru otvorena je u petak 22. ožujka u Mostaru.

Klinika će omogućiti studentima stjecanje neophodnih praktičnih pravnih vještina u području ljudskih prava. Ovo uključuje pripremu intervjua, savjetovanje žrtava kojima su povrijeđena ljudska prava, priprema zastupanja žrtve gdje je to moguće, pisanje pravnih dokumenata i provođenje istraživanja, istraga analiza činjenica, razvijanje pregovaračkih vještina i jačanje timskog rada sa, drugim studentima i praktičarima u oblasti prava.

Foto: Bljesak.info / Studenti pravnih fakulteta u Mostaru dobili svoju kliniku

"Vijeće Europe će podržati aktivnosti tijekom trajanja ljetnog semestra  2018.2019. godini. Predavanja na klinici koja će se održavati tjedno, u trajanju od 30 sati uključujući natjecanje u simulaciji suđenja. Podrška žrtvama čija su ljudska prava povrijeđena će s eorganizirati u skladu s potrebama'', izjavila je Loreta Vioiu, zamjenica šefa Ureda Vijeća Europe u Sarajevu, prilikom otvaranja klinike.

Pravni fakulteti će osigurati prostorije i potrebnu opremu za održavanje predavanja, dok će Vijeće Europe osigurati predavače.

FOTO: Bljesak.info / Studenti pravnih fakulteta u Mostaru dobili svoju kliniku

Dekanesa Pravnog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić, profesorica Alena Huseinbegović pojasnila je da su predavanja na klinici vannastavne aktivnosti, te da će nadograditi teorijsko znanje koje studenti stječu u redovnom nastavnom procesu.

''Klinika je otvorena za 30 studenata koji će dobiti certifikate o uspješnom sudjelovanju uradu klinike. Odabir studenata će vršiti pravni fakulteti u skladu s postavljenim kriterijima'',  izjavila je profesorica Huseinbegović.

Pravna klinika za ljudska prava za studente pravnih fakulteta u Mostaru je dio projekta "Inicijativa za pravnu sigurnost i efikasno pravosudđ u Bosni i Hercegovini". Osnovni cilj projekta je pružanje podrške dosljednijoj primjeni sudske prakse u Bosni i Hercegovini, koja je neophodna kako bi se osigurala pravna sigurnost i doprinijelo boljem funkcioniranju pravosuđa.

 

Video: Mostarski studenti dobili pravnu kliniku za ljudska prava
Kopirati
Drag cursor here to close