Za najbolje

Studenti dobili stipendije Autocesta FBiH

Stipendijama JP Autoceste FBiH potiče se i nagrađuje izvrsnost najboljih studenata
Sci-Tech / Obrazovanje | 13. 08. 2018. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečano potpisivanje ugovora i dodjela stipendija Javnog poduzeća Autoceste Federacije BiH za 30 redovitih studenata i studentica dodiplomskih i postdiplomskih studija upriličeno je u ponedjeljak u prostorijama Operativnog ureda u Sarajevu. 

Stipendijama JP Autoceste FBiH potiče se i nagrađuje izvrsnost najboljih studenata, naročito u području građevine, prometa, elektrotehnike i ostalih stručnih fakulteta bliskih djelatnosti Poduzeća'', priopćeno je iz Press službe JP Autoceste FBiH. 

Izvršni direktor za ekonomsko-financijske poslove u JP Autoceste FBiH Ivica Ćurić je kazao da već sedmu godinu za redom JP Autoceste FBiH stipendiraju studente i studentice dodiplomskih i postdiplomskih studija. 

Foto: PR / Dodjela stipendija Autocesta FBiH 2018.


''Kao kompanija koja u svom poslovanju zastupa politiku društveno odgovornog poslovanja poduzeća, naš cilj je da se u vidu stipendija da doprinos i podrška tijekom studiranja budućim mladim stručnjacima iz oblasti građenja, upravljanja i održavanja cestovne infrastrukture u BiH'', istaknuo je Ćurić. 

Na temelju Pravilnika o dodjeli stipendija dodijeljeno je 10 stipendija studentima treće godine prvog ciklusa studija, u mjesečnom iznosu od 100 KM, a 20 stipendija studentima prve i druge godine drugog ciklusa studija, u mjesečnom iznosu od 300 KM. 

Za sedam godina u društveno-odgovorni program JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar uložilo je 340.000 KM za 180 studentskih stipendija, čime nastoji da mlade stručnjake zadrži u BiH i da im osigura bolju i sigurniju budućnost. 

Za studente navedenih fakulteta JP Autoceste FBiH redovno organizira prakse u vidu posjete gradilištima na Koridoru 5-C kao i objektima koji su namijenjeni za održavanje i kontrolu promet.

Kopirati
Drag cursor here to close