UNMO

Studenti Dizajna interijera koncipirali strategije marketinga partnerima Studija

Za razliku od prethodnih generacija, ove godine, s obzirom na situaciju prouzrokovanu svjetskom pandemijom COVID-19, oni su svoje marketing planove i praktična rješenja predstavili putem online platforme.
Sci-Tech / Obrazovanje | 30. 06. 2020. u 15:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti treće godine univerzitetskog studija Dizajn interijera Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru (UNMO) nakon višemjesečnog rada, na semestralnom zadatku, predstavili su svoje marketing planove za pet različitih firmi koje djeluju u gradu Mostaru. Za razliku od prethodnih generacija, ove godine, s obzirom na situaciju prouzrokovanu svjetskom pandemijom COVID-19, oni su svoje marketing planove i praktična rješenja predstavili putem online platforme. 

Iako za studente univerzitetskog studija Dizajn interijera, ova grana poslovanja ne predstavlja primarni životni poziv, maksimalno su se potrudili i dali izuzetan doprinos kroz izlaganje i povezivanje ekonomske teorije i prakse, te pored toga ponudili konstruktivne prijedloge za unapređenje rada poslovnih subjekata iz okruženja.

Među mnogim temama, studentice Ena Borec, Amra Fazlić i Anđela Boras radile su marketing plan za firmu Vaš Dom.

Vaš Dom je trgovačko društvo s osnovnom djelatnošću prodaje namještaja i opremanja poslovnih i stambenih prostora, s prodajno izložbenim objektom u Mostaru. Kako bi omogućili kupcima sve na jednom mjestu, pokrenut je i proizvodni pogon koji nudi izradu namještaja po mjeri, odnosno kuhinje, predsoblja, ormare, plakare i sav ostali namještaj koji se može raditi od prerađenog drveta.

 Kroz par rečenica osvrnule su se par mjeseci unazad, te se dotakle ključnih faza procesa izrade marketing plana.

“Zahvalni smo profesoru i asistentici, koji su nas uveli u svijet marketinga, te nas educirali kako bismo što uspješnije osmislili i izradili ovaj projekat. Svoj entuzijazam i upornost, uspjeli su prenijeti na nas i učiniti da postanemo proaktivniji i šire razmišljamo o našim proizvodima i događanjima koja nas okružuju.”, kratko je prokomentirala jedna od studentica, Ena Borec.

Također, kroz ovaj projekat poseban naglasak se stavlja na zajednički kontinuirani rad, a ne kriju zadovoljstvo nakon još jednog zajednički završenog projekta.

“Rad na ovom projektu potvrdio nam je važnost tima i timskog rada. Bitno je imati ravnopravan tim u kojem svi članovi marljivo rade u rješavanju problema, pa je samim time i svaki problem manji. Uložile smo puno truda i rada u ovaj projekat, što je na kraju donijelo i dobre rezultate na koje smo ponosne. Također bih naglasila i dobru suradnju s firmom Vaš Dom, koja nam je izašla u susret i uvelike nam pomogla u rješavanju ovog zadatka.”, kazala je Anđela Boras.

“Kroz rad i angažiranost na ovom projektu, kao mlade obrazovane osobe koje uskoro izlaze na tržište rada postale smo svjesne koliko je marketing, te promocija  same osobnosti od izuzetne važnosti, ukoliko to promatramo s marketing stajališta i naglašavamo važnost razumijevanja potreba kupaca, tada ćemo najbolje razumjeti sebe - nakon što ostvarimo jedan cilj, postavimo si novi!”, zaključila je studentica Amra Fazlić.

Na ovaj način, univerzitetski studij Dizajn interijera nastavlja profilirati i diferencirati svoje studente, pripremajući ih na optimalne reakcije na izazove suvremenog tržišta.

Kopirati
Drag cursor here to close