Workout na kampusu

Student u središtu pozornosti, okoliš u drugom planu

Zelene površine, koje okružuju novotvoreno igralište, prepune plastičnih boca i drugog otpada, hitna su preporuka Sveučilištu da uz studente, u središte pozornosti stave i okoliš.
Sci-Tech / Obrazovanje | 26. 04. 2019. u 11:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Prema usvojenoj strategiji Sveučilišta za razdoblje 2018. - 2023. godina student je u središtu pozornosti. Među brojnim strateškim ciljevima jedan koji teži ka tomu je da se podigne studentski standard i da se studenti uključe u kulturne, umjetničke, sportske, humanitarne i društvene aktivnosti'', rekla je to pomoćnica rektora za nastavu, studente i pravna pitanja, Vesna Kazazić prilikom svečanog otvaranja street workout igrališta u kampuse Sveučilišta u Mostaru.

Foto: Bljesak.info / Novotvoreno igralište

Naime, dugoočekivano igralište sa workout spravama, namijenjeno svim uzrastima i rekreativcima, postavljeno je u srijedu u prostoru kampusa, točnije ispred zgrade Građevinskog fakulteta.

Foto: Bljesak.info / Svečano otvaranje igrališta na otvorenom

''Prilika je to da na jednom mjestu, pod jednakim uvjetima, besplatno, na otvorenom prostoru, ne samo studenti nego i građani ovog grada, koriste ove sprave'', naglasila je Kazazić te zahvalila Vladi  HNŽ koja ih je podržala u ovom projektu i Studentskom zboru koji je projekt realizirao.

Inicijator ovog projekta i koordinator radova, Anthony Pribičević, naglasio je kako je ideja bila prisutna još od 2012. godine no zbog nepostojanja financijske konstrukcije, kao ni same lokacije, čekali su na realizaciju sve do danas.

Foto: Bljesak.info / Anthony Pribičević, inicijator projekta

Uz suradnju sa Studentskim zborom i Vladom HNŽ, koja je projekt podržala s tri tisuće KM, Sveučilište Mostar je dobilo jedan park koji je u drugim gradovima Hercegovine i regije, već godinama standar.

''U Mostaru jedan ovakav park već postoji na Univerzitetu Džemala Bijedića i dobro je za Mostar, kao jedan topal grad, da pruža ovakvu priliku'', istaknuo je Pribičević.

Foto: Bljesak.info / Zelene površine prepune plastičnih boca i drugog otpada

Uz čestitke i pohvale na hvalevrijednoj inicijativi, koja će zasigurno upotpuniti studentski ali i život građana Mostara, ne možemo ne primijetiti 'uljeza na slici'.  Zelene površine, koje okružuju novotvoreno igralište, prepune plastičnih boca i drugog otpada, hitna su preporuka Sveučilištu da uz studente, u središte pozornosti stave i okoliš.

Kopirati
Drag cursor here to close