Pre-School STEAM Academy

S.T.E.A.M. izazov za edus mališane i vršnjake iz vrtića

Bila je to sjajna prilika da mališani pokažu talenat, spretnost, ali isto tako da se druže, rade i natječu u timu.
Sci-Tech / Obrazovanje | 04. 12. 2020. u 10:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Inkluzivne STEAM radionice

Kroz projekt “Pre-School STEAM Academy” Udruženje EDUS-Edukacija za sve organiziralo je S.T.E.A.M. izazov za djecu predškolskog uzrasta. 

U prethodnih pet mjeseci 126 djevojčica i dječaka s i bez poteškoća u razvoju, kroz inkluzivne STEAM radionice, su na inovativan i zabavan način učili o znanosti i umjetnosti.

S.T.E.A.M. predstavlja skraćenicu pojmova znanost, tehnologija, inženjering, umjetnost i matematika, te stimulira specifična područja razvoja, kroz razumijevanje okoline, simboličke logičke i konstruktivne igre, umjetnosti, i razvija intelektualne i kreativne potencijale.

Inkluzivni S.T.E.A.M. IZAZOV je okupio mališane iz vrtića “Zvončić” i EDUS-ove polaznike S.T.E.A.M. radionica.

Bila je to sjajna prilika da mališani pokažu talenat, spretnost, ali isto tako da se druže, rade i natječu u timu. Tijekom Izazova djeca su se natjecala u dva tima i to u sportskim igrama i igrama spretnosti, balansa i ravnoteže, igrama strategije, eksperimentima, predškolskoj fizici i matematici.

Pre-School STEAM Academy je jedan od 23 projekta koja su podržana kroz inicijativu EMBRACE, koju financira Norwegian Embassy in Sarajevo, a provodi UNDP.

Foto: PR / Inkluzivne STEAM radionice
Kopirati
Drag cursor here to close