FPMOZ

Srednjoškolci se upoznali sa Studijem kineziologije

Učenicima su tijekom predavanja predočeni plan i program Studija kineziologije, te su im zatim predočene prezentacije različitih sportova kako bi iz prve ruke dobili vrijedne informacije o studiju.
Sci-Tech / Obrazovanje | 15. 03. 2019. u 12:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već sad tradicionalni "Dani otvorenih vrata Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru", započeo je u petak na Studiju kineziologije. Cilj programa je usmjeren na učenike završnih razreda srednjih škola koji bi željeli studirati Studij Kineziologije ili Stručni studij kineziologije te steći zvanje magistra kineziologije i sportskog trenera (izabranog sporta).

Učenicima su tijekom predavanja predočeni plan i program Studija kineziologije, te su im zatim predočene prezentacije različitih sportova kako bi iz prve ruke dobili vrijedne informacije o studiju.

Pročelnik studija i prodekan FPMOZ Marin Ćorluka kazao je kako će današnja predavanja i prezentacije pomoći učenicima da iz prve ruke iskuse Studij kineziologije.

"Kao što je običaj svih ovih godina, studij Kineziologije organizira dane otvorenih vrata u suradnji sa profesorima iz Srednjih škola iz našeg okruženja pokušavamo studij Kineziologije približiti budućim studentima odnosno vama maturantima. Današnja predavanja i prezentacije pomoći će vam da svi steknete najosnovnije stvari i informacije koje vas čekaju ukoliko se odlučite da studirate na našem fakultetu", kazao je ćorluka.

Vrhunska sportašica i prvakinja BiH u karateu, Ivona Ćavar, završna je godina ovog Studija.

"S učenicima mogu podijeliti samo dobra iskustva u ovih posljednjih pet godina. Ja sam završna godina Studija kineziologije i mogu im poručiti da imamo jako kvalitetan kadar profesora. Sadržaj je jako širok i bogat tako da sve najbolje preporuke za ovaj studij", kazala je Ivona.

Učenicima su se također obratili Jozo Jakelić i Žana Lelas koji su ujedno i studenti Studija kineziologije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close