Snaga mladih

Mladi Amerikanci čistili i ukrašavali školsko dvorište u Mostaru

Učenici Srednje ekonomske škole su imali priliku upoznati svoje američke kolege, razmijeniti iskustva, upoznati ih s osobitostima Mostara i škole te kroz kreativno druženje steći nove spoznaje i razviti nova prijateljstva.
Sci-Tech / Obrazovanje | 01. 04. 2019. u 13:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srednja ekonomska škola Joze Martinovića ugostila je učenike osnovne i srednje škole iz Amerike, koji su preko agencije ''Rustic Pathways'' i nevladine organizacije ''Snaga mladih'' ove godine došli u Mostar.

Učenici iz Ross School, Phoenix Country Day School i Long Island School oslikavali su zid u dvorištu ekonomske škole, čistili i ukrašavali školsko dvorište novim sadnicama u okviru aktivnosti projekta ACT (Artist Create Together) koji u BiH implementira nevladina organizacija ''Snaga mladih''.

Foto: PR / Srednja ekonomska škola Joze Martinovića ugostila je učenike iz Amerike

Učenici Srednje ekonomske škole su, kroz ovu akciju, imali priliku upoznati svoje američke kolege, razmijeniti iskustva , upoznati ih s osobitostima našega grada i škole te kroz kreativno druženje steći nove spoznaje i razviti nova prijateljstva.

Organizacija ''Snaga mladih'' će u sljedeće dvije godine provoditi projekt ACT (Umjetnici stvaraju zajedno) koji se implementira u pet država: Bosni i Hercegovini, Albaniji, Gruziji, Maroku i Nizozemskoj.

Glavni cilj projekta je razviti perspektivu kroz različita kulturna događanja, izgraditi snažne unutarnje i međunarodne veze te potaknuti kulturološke, socijalne i ekonomske promjene.

Foto: PR / Srednja ekonomska škola Joze Martinovića ugostila je učenike iz Amerike

Ovo je jedan u nizu projekata u kojima je sudjelovala Srednja ekonomska škola Joze Martinovića u suradnji s nevladinom organizacijom ''Snaga mladih''.

Mladi zaista jesu snaga i vjera u bolje sutra, zato im je potrebno otvarati nove vidike i pružiti mogućnost da kroz kreativnost izgrade svoje potencijale i daju doprinos na lokalnoj i globalnoj razini, poručili su iz mostarske škole.

Kopirati
Drag cursor here to close