Projekt

Sportsko - edukativno druženje učenika iz HNŽ-a i ZDŽ-a

PH International organizira jednodnevni izlet (sportsko- edukativno druženje) za učenike osnovnih škola iz Hercegovačko- neretvanske Zeničko- dobojske županije kao i za nastavno i policijsko osoblje.
Sci-Tech / Obrazovanje | 07. 06. 2018. u 11:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportsko edukativno druženje učenika Hercegovačko- neretvanske i Zeničko- dobojske županije u sklopu programa ''Socijalizacija sa pravom i prevencija maloljetničke delikvencije u Bosni i Hercegovini“

PH International,  američka nevladina organizacija osnovana 1985. Godine koja teži ka svijetu u kojem pojedinci i zajednice surađuju i preko granica u rješavanju izazova i pronalaženju rješenja utemeljenih na razumijevanju kultura, inspirirani osjećajem zajedničke odgovornosti, ojačane pojedincima, osnaženim kroz praktična iskustva i znanja, koji održavaju otvorenu komunikaciju, razmjenu i prijateljstvo, dobio je grant sredstva od Vlade SAD-a (Odjel za međunarodne narkotike i provođenje zakona (Bureau of International Narcotics and Law Enforcement Affairs -INL )  za podršku Programu socijalizacije sa pravom i prevenciji maloljetničke delikvencije u Bosni i Hercegovini (BiH). Ovaj grant će omogućiti realizaciju dvogodišnjeg pilot programa, u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH). Pilot program je osmišljen, kako bi  pomogao akterima u Federaciji BIH u jačanju vladavine prava i smanjenju maloljetničke delikvencije u BiH.

U okviru navedenog projekta PH International organizira jednodnevni izlet (sportsko- edukativno druženje) za učenike osnovnih škola iz Hercegovačko- neretvanske Zeničko- dobojske županije kao i za nastavno i policijsko osoblje. U sklopu ove aktivnosti, učenici osnovnih škola Hercegovačko – neretvanske županije zajedno sa svojim nastavnicima i policijskim službenicima iz lokalnih zajednica će ugostiti učenike osnovnih škola Zeničko-dobojske županije i zajedno se  družiti kroz sportske aktivnosti.

Jednodnevno sportsko – edukativno druženje će se održati u petak, 08.06.2018.godine u IV Osnovnoj školi u Mostaru, sa početkom u 11h. 

Cilj ovog jednodnevnog sportsko- edukativnog druženja učenika osnovnih škola jeste razmjena stečenih iskustava i vještina naučenih tijekom implementacije Programa Socijalizacije s pravom.

Tijekom jednodnevne razmjene, predviđeno je da se učenici iz  Hercegovačko- neretvanske i Zeničko-dobojske županije koji sudjeluju u programu Socijalizacije s pravom, upoznaju i druže kroz sportske aktivnosti.

Projekt se implementira u razdoblju od siječnja 2017. do studenog 2018. godine u Zeničko-dobojskoj i Hercegovačko- neretvanskoj županiji uz punu suradnju relevantnih vladinih dužnosnika, škola i policije.

Kopirati
Drag cursor here to close