Djevojčice programiraju

SPARKreatorice: završeno prvo kolo natjecanja

U prošlom tjednu 20 škola koje sudjeluju u projektu organizirale su 1. kolo natjecanja gdje su djevojčice mogle pokazati što su naučile na edukacijama.
Sci-Tech / Obrazovanje | 13. 03. 2018. u 11:05 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mlade djevojčice koje sudjeluju u projektu SPARKreatorice svaki dan napreduju u širenju svog znanja iz programiranja, elektronike i robotike. Nakon što je SPARK school ekipa održala radionice i online edukaciju za njih i njihove nastavnike, došlo je vrijeme za natjecanje.

U prošlom tjednu 20 škola koje sudjeluju u projektu organizirale su 1. kolo natjecanja gdje su djevojčice mogle pokazati što su naučile na edukacijama. Uskoro slijede još tri kola natjecanja, nakon čega će dvije najbolje rangirane djevojčice iz svih 20 škola sudjelovat na državnom natjecanju. Organizator državnog natjecanja je SPARK school i održat će se u Mostaru u listopadu ove godine.

Glavni cilj projekta SPARKreatorice je motivirati djevojčice da se bave programiranjem, elektronikom i robotikom. Zahvaljujući Američkoj ambasadi u BiH, 200 djevojčica iz 20 osnovnih škola na području Bosne i Hercegovine ima priliku učiti programiranje i elektroniku koristeći mBot edukacijske robotiće.

Škole imaju velik utjecaj na percepciju učenica za odabir budućih zanimanja. Sudjelovanjem u projektu, škole i nastavnici su pokazali da im je jako stalo da motiviraju učenice za poslove budućnosti. Ovaj i slični projekti će sigurno pomoći da stopa nezaposlenosti žena bude što manja.

Kopirati
Drag cursor here to close