Take Off

SPARKov startup blablaDev pobjednik događaja Take Off Istanbul

"Ovo je uistinu dobar prvi korak za širenje na istočno tržište", kažu u SPARK-u.
Sci-Tech / Obrazovanje | 26. 09. 2018. u 20:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 200 startupa, 100 investitora i 150 korporacija - to su brojevi koji opisuju Take Off, internacionalni startup summit u Istanbulu. Održan je u sklopu Teknofesta od 20. do 23.9.2018. na novom aerodromu u Istanbulu, a na pitch stage su se popela čak dva SPARK startupa - Sophico i blablaDev.

Startup natjecanje je bilo podijeljeno u pet kategorija:

- Energy and Environmental Technologies
- Logistics, Space and Defense Technologies
- Health and Wellness Technologies
- Education Technologies
- Food and Agriculture Technologies.

Svaki predstavnik startupa je imao pet minuta da na engleskom jeziku i uz prezentaciju što bolje opiše svoj startup žiriju i investitorima. Kriteriji ocjenjivanja su bili ideja i tehnološka inovacija, primjenjivost na tržištu, te utjecaj na sektor.

Treći dan događaja, nakon predavanja i panel diskusija, proglašeni su pobjednici svakog sektora, a u Education Technologies kategoriji pobjednik je SPARKov startup blablaDev! blablaDev je web servis za mlade i neiskusne programere i za sve one koji ih trebaju, a predstavnik u Turskoj je bila Nikolina Zeljko, marketing manager u startupu. Uz Nikolinu, članovi startupa su još Ivan Filipović, Tommy Atkinson, Marijo Šunjić i Davor Perić.

Nagrada je uistinu odlična - besplatno otvaranje firme u Turskoj, godinu dana besplatnog ureda u Istanbulu i džeparac od 1000 EUR mjesečno.

"Ovo je uistinu dobar prvi korak za širenje na istočno tržište", kažu u SPARK-u.

Kopirati
Drag cursor here to close