ŽZH

Snijeg odgađa nastavu

Odluke o održavanju nastave bit će donesene sukladno situaciji na terenu
Sci-Tech / Obrazovanje | 14. 01. 2019. u 10:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija / Učenici pješače snježnom cestom prema školi

Snijeg koji je u ponedjeljak ponovno pao u većem dijelu Hercegovine, prouzrokovao je probleme u održavanju nastave u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Kako je za portal Jabuka.tv izjavila Ružica Mikulić, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ŽZH, nadležno ministarstvo u suradnji s ravnateljima škola budno prati stanje sa snježnim padalinama i u dogovoru s ravnateljima škola donosi odluke.

Različite vremenske okolnosti

Ministrica Ružica Mikulić tako je istaknula da je u dogovoru s ravnateljima škola u Širokom Brijegu u ponedjeljak donesena odluka da se održi skraćena nastava. Naknadno je FENA objavila da je u većini širokobrijeških škola nastava skraćena ili odgođena. 

Snijeg je pao i u ostalim općinama županije, ali za razliku od Širokog Brijega, odgode nastave za sad nema u Grudama i Ljubuškom, dok se situacija u Posušju razmatra.

Resorna županijska ministrica Ružica Mikulić kazala je kako će se odluke o eventualnoj odgodi nastave donositi sukladno situaciji na terenu, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Na području Širokog Brijega javni prijevoz ne vozi do udaljenijih sela, dok je snijeg u samom gradu doveo do otežanog odvijanja prometa. Trenutno se radi na raščišćavanju cesta na područja grada.

Teškoće s autobusnim prijevozom

Iz autobusnog poduzeća Miškić bus za portal Jabuka.tv naveli su da autobusi u ponedjeljak u jutarnjim satima nisu vozili širokobriješkim selima te da stoga veći broj djece nije ni bio u mogućnosti doći na nastavu.

Dodali su da i dalje iščekuju odluke ravnatelja širokobrijeških obrazovnih ustanova, ali da su male šanse da će autobusi prometovati kroz širokobriješka sela.

Iz Miškić busa istaknuto je da su autobusne linijeza Mostar i Grude funkcionalne i da se prometuje redovito.

Kopirati
Drag cursor here to close