Smotra

Sveučilište zainteresiralo maturante iz Srednjobosanske županije

Budući studenti mogli su se upoznati sa sveučilišnim programima, kao i uvjetima upisa.
Sci-Tech / Obrazovanje | 10. 03. 2020. u 16:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveučilište u Mostaru, u suradnji s nadležnim županijskim ministarstvom, organiziralo je smotru za buduće studente koja je održana u Kiseljaku u Srednjoj školi Ivana Gorana Kovačića.

Foto: SUM / Smotra SUM-a

Na smotri su se učenicima završnih razreda srednjih škola i svim zainteresiranim predstavili fakulteti Sveučilišta u Mostaru: Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Ekonomski fakultet, Filozofski fakultet, Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Fakultet strojarstva i računarstva, Medicinski fakultet, Pravni fakultet, Fakultet zdravstvenih studija, Građevinski fakultet, Farmaceutski fakultet, Akademija likovnih umjetnosti, Studentski centar i Studentski zbor.

Foto: SUM / Smotra SUM-a

''Studenti su na prvom mjestu na Sveučilištu u Mostaru i to je poruka koju smo htjeli, prenijeti maturantima Središnje Bosne i nadamo se kako ćemo ih pozdraviti i početkom listopada kada se upišu kod nas na Sveučilište u Mostaru'', kazao je Željko Perković predsjednik Studentskog zbora.

Budući studenti mogli su se upoznati sa sveučilišnim programima, kao i uvjetima upisa. Nazočnima se obratila prorektorica prof. dr. Sanja Bijakšić naglasivši kako je Sveučilište u Mostaru jedno od osam visokoškolskih obrazovnih institucija koje je uspješno reakreditirano od nadležnih institucija što studentima osigurava jednakopravnost i priznatost diploma s ostalim europskim visokoškolskim institucijama.

Foto: SUM / Smotra SUM-a

''Sveučilišne programe prilagođavamo kako bi studenti u moderno opremljenim kabinetima usvojili nova znanja i vještine. Sustavno radimo na motivaciji studenata da kroz praktična učenja u našim nastavnim bazama iz gospodarskog sektora stječu iskustva koja će ih nakon završetka studija činiti konkurentnim na tržištu rada'', ističe prorektorica Bijakšić.

Ovo je bila prva u nizu smotri koje su planirane s ciljem upoznavanja srednjoškolaca sa studijskim programima koji se mogu studirati na Sveučilištu u Mostaru.

Foto: SUM / Smotra SUM-a
Kopirati
Drag cursor here to close