Nakon izbora

Mostar: Škole nisu dezinficirane

Škole koje rade po hrvatskom planu i programu nisu dezinficirane nakon izbora
Sci-Tech / Obrazovanje | 11. 01. 2021. u 15:07 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je naređena dezinfekcija škola nakon lokalnih izbora u Mostaru, škole koje rade po hrvatskom planu i programu nisu dezinficirane.

''Rečeno je da će biti urađena dezinfekcija škola po provođenu izbora, no po hrvatskom nastavnom planu i programu nije bilo nastave 23. i 24 prosinca, onda u konzultaciji s civilnom zaštitom predstavnici Civilne zaštite rekli su da ne treba dezinfekcija škola jer je prošlo 19 dana od dana izbora'', rekla je za Bljesak.info Marija Soldo, članica Gradskog izbornog povjerenstva Mostara.

Pojasnila je kako će izborno povjerenstvo obići sve škole po pitanju čišćenja i refundirati školama čišćenje, kao što su radili i do sada na izborima.

Podsjetimo, prije održavanja izbora Hilmo Đidelija predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva za Bljesak.info je rekao kako će dezinfekcija škola početi odmah nakon izbora.

''Planirano je da se dezinfekcija radi dva dana, a radit će je Civilna zaštita'', rekao je tada Đidelija.

S obzirom na to da je nastava po hrvatskom planu i programu završila 23. prosinca, planirano je da se prvo radi dezinfekcija škola po bosanskom planu i programu, s obzirom na to da učenici nastavljaju s nastavom, pojasnio je tada Đidelija.

Podsjetimo, Središnje izborno povjerenstvo preporučilo je lokalnim izbornim povjerenstvima da provedu dezinfekciju, a to se očekuje i od Civilne zaštite.

Udruga roditelja Naša djeca reagirala je po ovom pitanju na svojoj službenoj Facebook stranici.

''Dakle, nastava 18., 21., 22. i 23. 12. 2020. godine prešla na online#viber#pseudoplatformu radi dezinfekcije škola, kad ono gle čuda, škole ni dva tjedna nakon dugoočekivanih izbora nisu dezinficirane. Pa ‘ko koga ovdje laže? Je li dezinfekcija samo izlika za još malo nerada, ili izlika za pranje para ili šta već? U suštini, nije ni važno, važno je da većina škola dezinficirana NIJE! Pričalo se da se i početak polugodišta odgodi radi dezinfekcije, pa su valjda skontali da bi sami sebe lagali, jer dok lažu nas problema nema. I tako, kad malo bolje razmislimo ništa od toga, prošli izbori, staje sve, jer kampanje su završile'', napisali su između ostalog u objavi na Facebooku. 

Kopirati
Drag cursor here to close