Jablanica

Škola u Ostrošcu dobila novi sustav grijanja i rekonstruiranu sportsku dvoranu

Pored toga učenici i njhovi nastavnici dobili su na upotrebu rekonstruiranu školsku dvoranu čime je ova područna škola koja inače pripada Osnovnoj školi ''Suljo Čilić'' iz Jablanice
Sci-Tech / Obrazovanje | 18. 06. 2018. u 15:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od stotinu dijece koja pohađaju područnu školu u Ostrošcu, Općine Jablanica, u ponedjeljak je u svečanoj atmosferi dobilo na upotrebu dobilo suvremeni sustav grijanja, koji uključuje kotlovnicu na pelet i radijatore.

Pored toga učenici i njhovi nastavnici dobili su na upotrebu rekonstruiranu školsku dvoranu čime je ova područna škola koja inače pripada Osnovnoj školi ''Suljo Čilić'' iz Jablanice dobila izuzetno funkcionalan i dobro opremljen školski objekt, priopćeno je iz škole.

Predavajući ovaj objekat mendžmentu škole, resorni ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša Hercegovačko-neretvanske županije Ajdin Teletović naglasio je opredijeljenost Vlade HNŽ-a i kadra koji vodi u pripremi i provođenju projekata od interesa za jedinice lokalne samouprave.

''Realizacijom ovog projekta energetske učinkovitosti, kroz ostvarene uštede na toplinskoj energiji osnivaču, u ovom slučaju Općini Jablanica, omogućiti će se da uštedama oslobođena finansijska sredstva iskoristi za opremanje škole i poboljšanje materijalnih uvjeta rada u školi'', kazao je ministar Teletović.

Foto: PR / Obnovljena škola u Ostrošcu

Naglasio je kako je energijska obnova školskih i zdravstvenih objekata jedan je od najvažnijih projekata koje Ministarstvo i Vlada HNŽ-a provode u posljednje tri godine, ministar je podsjetio da je javni sektor, koji uključuje i školske i zdravstvene ustanove, među najvećim potrošačima energije i da upravo iz tog razloga predstavlja najbolje mjesto za implementaciju politike energijske učinkovitosti.

''Ministarstvo kojem sam na čelu svim svojim aktivnostima snažno zagovara gospodarski i općedruštveni značaj pitanja zaštite okoline, potrebe smanjenja okolišnih rizika i korištenja prirodnih resursa na pametan i održiv način. Rezultat takvog pristupa je i ovaj projekat koji je objedinio dva naša strateška područja – školstvo i energijsku učinkovitost, a za koji su na prijedlog Ministarstva rebalansom proračuna osigurana sredstva u iznosu od 70.000 KM'', kazao je ministar Teletović, priopćeno je.

Učenicima i nastavnicima Osnovne škole Suljo Čilić, Područnog odjela u Ostrošcu ministar Teletović poručio je da se tijekom ljetnog raspusta dobro odmore, a u novoj školskoj godini na najbolji način iskoriste poboljšane uvjete za učenje i rad.

Također, ministar je pozvao sve javne institucije i građane da edukacijom, podizanjem svijesti i promjenom načina ponašanja, daju svoj doprinos racionalnom upravljanju energijskim resursima, zaštiti okoliša, a u konačnici i smanjenju godišnjih finansijskih izdataka za energente.

Kopirati
Drag cursor here to close