88. sjednica

Vlada HNŽ-a osigurala novac za plaće asistenata u nastavi

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije usvojila je i Zaključak o usklađivanju rashoda s prihodima i operativni plan za listopad 2018. godine, priopćeno je iz Vlade HNŽ.
Sci-Tech / Obrazovanje | 30. 10. 2018. u 15:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 88. sjednici Vlade Hercegovačko-neretvanske županije koja je održana u utorak usvojena je Odluka kojom se iznos od 40.128 KM, sukladno Programu sufinanciranja zapošljavanja stručnog kadra za djecu s poteškoćama u razvoju, usmjerava za plaće asistenata u nastavi u više osnovnih škola u HNŽ, priopćeno je iz Vlade.

Vlada je na toj sjednici zadužila resorno Ministarstvo da pripravi odluku kojom će biti omogućeno angažiranje asistenta u nastavi, navode, za svu djecu s posebnim potrebama u HNŽ koja do sada nisu obuhvaćena Programom.

Foto: Vlada HNŽ / 88. sjednica Vlade HNŽ

Razmatrala se i informacija o tijeku pregovora sa sindikatima policije i državnih službenika i namještenika. Istaknuto je kako se pregovori odvijaju u korektnom ozračju i duhu socijalnoga dijaloga, te se uskoro, odnosno najkasnije do usvajanja Dokumenta okvirnog Proračuna i Proračuna HNŽ za 2019. godinu, očekuje potpisivanje kolektivnih ugovora.

Također, Vlada je usvojila Odluku o načinu utvrđivanja kriterija, načinu obračuna i rokovima plaćanja koncesijske naknade za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i elektrodistribuiranja električne energije na području HNŽ.

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije usvojila je i Zaključak o usklađivanju rashoda s prihodima i operativni plan za listopad 2018. godine, priopćeno je iz Vlade HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close