GSS-ovci i vatrogasci održali edukaciju

Široki Brijeg: Vrtićka djeca vježbala evakuaciju u slučaju potresa i požara

Djeca su razgledala opremu, uređaje i vozila koje koriste vatrogasci i GSS-ovci u izvršavanju zadaća iz svoga djelokruga rada
Sci-Tech / Obrazovanje | 25. 11. 2017. u 08:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U dječjim vrtićima ''Pčelica II'', ''Koko'' i ''Sunčica'' u Širokom Brijegu održana je edukacija djece o ponašanju u slučaju požara i drugih prirodnih nesreća.

Djeca nisu skrivala svoje zadovoljstvo kada su u njihove vrtiće došli pripadnici vatrogasnih postrojbi i gorskih službi spašavanja iz Širokog Brijega i Ljubuškog.

Dobrodošlicu gostima djeca su priredila svojim crtežima s motivima službi koji djeluju u hitnim situacijama, a koje su izvjesili na zidovima prostora u kojima borave. Djeca su razgledala opremu, uređaje i vozila koje koriste vatrogasci i GSS-ovci u izvršavanju zadaća iz svoga djelokruga rada, koji su s djecom izveli praktičnu vježbu evakuacije iz dječjih vrtića u slučaju požara i potresa.

U ponedjeljak su na rasporedu ostala četiri dječja vrtića u ŠirokomBrijegu.

Edukaciju djece u svim vrtićima u Županiji Zapadnohercegovačkoj provodi Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u suradnji s gradskom/općinskim službama civilne zaštite i ravnateljicama dječjih vrtića u sklopu ''Nastavnog plana i programa edukacije, obuke i osposobljavanja u sustavu zaštite i spašavanja u 2017. godini''.

Kopirati
Drag cursor here to close