Ured Vlade ŽZH za europske integracije

Široki Brijeg: U tijeku novi ciklus obuke o EU fondovima

Ured Vlade ŽZH za europske integracije organizirao je četverodnevnu obuku u skladu s planiranim aktivnostima za ovu godinu u području upravljanja i koordinacije razvoja.
Sci-Tech / Obrazovanje | 26. 06. 2019. u 15:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi ciklus obuke "EU fondovi i upravljanje projektnim ciklusom (PCM)" održava se u Širokom Brijegu s ciljem upoznavanja sudionika s dostupnim fondovima i programima Europske unije koji su na raspolaganju BiH, a u organizaciji Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) za europske integracije. 

Ured Vlade ŽZH za europske integracije organizirao je četverodnevnu obuku u skladu s planiranim aktivnostima za ovu godinu u području upravljanja i koordinacije razvoja u ovoj županiji, a obuku su vodili iskusni predavači u navedenim područjima, djelatnici Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu REDAH Nevzet Sefo i Mirna Jelčić. 

Osim upoznavanja sudionika s dostupnim fondovima i programima EU-a koji su na raspolaganju BiH, cilj obuke je i jačanje kapaciteta institucija ŽZH, kao i svih zainteresiranih predstavnika mladih, studenata, nevladinog i privatnog sektora za pisanje, pripremu i provedbu projekata. 

Na početku obuke sudionicima se obratila pomoćnica ravnatelja Ureda Vlade ŽZH za europske integracije Vesna Hrsto koja je sve sudionike upoznala s planom teorijskog i praktičnog dijela obuke te kako će nakon završetka dobiti certifikate o sudjelovanju. 

Također je izrazila veliko zadovoljstvo odazivom 30 sudionika obuke naglasivši kako je bilo još mnogo zainteresiranih, ali ih nije bilo moguće sve primiti zbog kvalitetnog vođenja obuke i optimalnog broja sudionika za rad u grupama. 

Sudionici su jučer i danas imali priliku savladati teorijske vještine kako bi bolje razumijevali terminologiju koja se upotrebljava prilikom pisanja projekata, a sljedeći tjedan slijedi im drugi dio obuke kada će se sudionici podijeliti u dvije grupe i raditi na razradi projektnih ideja koje su rezultat stvarnih potreba u ŽZH te pripremati konkretne projektne prijedloge, priopćeno je iz Ureda Vlade ŽZH za europske integracije.

Kopirati
Drag cursor here to close