FSRE

Široki Brijeg: Predstavljeni projekti unaprjeđenja obrazovanja mladih inženjera

Dekan tog fakulteta prof. dr. Željko Stojkić ističe da su ovo samo neki od projekata koji se uspješno provode na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike, ali da su zasigurno najznačajniji.
Sci-Tech / Obrazovanje | 18. 01. 2019. u 13:33 Bljesak.info
Kopirati

Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru organizirao je u hotelu Park u Širokom Brijegu predstavljanje projekata ''Povećanje konkurentnosti MSP-a kroz stvaranje udruženja poduzeća i uspostavljanje tvornice za učenje – Learning factory" i "Povećanje konkurentnosti poduzeća u metalnom sektoru kroz implementaciju lean alata i osnivanje Centra za lean".

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dekan tog fakulteta prof. dr. Željko Stojkić ističe da su ovo samo neki od projekata koji se uspješno provode na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike, ali da su zasigurno najznačajniji jer se provode zajedno s desetak gospodarstvenika koji jamče uspješnu provedbu, što će biti na korist i fakultetu i gospodarstvenicima, ali i svim studentima jer će biti kvalitetnije teorijski i praktično pripremljeni za tržište rada.

''Lean sustav najviše će pomoći lokalnim poduzećima u unaprjeđenju sustava proizvodnje, dok je daljnja zamisao da se izgradi zajednička struktura ljudi s Fakulteta i iz gospodarskog sektora koji će dalje nastaviti pružati pomoć i znanja iz područja leana. Projekt tvornice za učenje je nešto novo na ovim prostorima, infrastruktura na Sveučilištu je već izgrađena i pripremljena, a kroz ovu tvornicu studenti će naučiti kako raditi u industrijskom okruženju i na koji način biti dijelom uspješnog proizvodnog procesa'', naglasio je dekan Stojkić.

Projekti su sufinancirani od Europske unije a za uspješnu implementaciju i provedbu brine GIZ, uz pomoć EU ProLocal programa. Ključni partneri su gospodarski subjekti FEAL, Miviko, TEM Mandeks, TT Kabeli, Weltplast, Sik, Bilton, Škutor, Femis, Općina Posušje i Grad Široki Brijeg, priopćeno je iz Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru.

Kopirati