FSRE

Široki Brijeg: Predstavljeni projekti unaprjeđenja obrazovanja mladih inženjera

Dekan tog fakulteta prof. dr. Željko Stojkić ističe da su ovo samo neki od projekata koji se uspješno provode na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike, ali da su zasigurno najznačajniji.
Sci-Tech / Obrazovanje | 18. 01. 2019. u 13:33 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru organizirao je u hotelu Park u Širokom Brijegu predstavljanje projekata ''Povećanje konkurentnosti MSP-a kroz stvaranje udruženja poduzeća i uspostavljanje tvornice za učenje – Learning factory" i "Povećanje konkurentnosti poduzeća u metalnom sektoru kroz implementaciju lean alata i osnivanje Centra za lean".

Dekan tog fakulteta prof. dr. Željko Stojkić ističe da su ovo samo neki od projekata koji se uspješno provode na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike, ali da su zasigurno najznačajniji jer se provode zajedno s desetak gospodarstvenika koji jamče uspješnu provedbu, što će biti na korist i fakultetu i gospodarstvenicima, ali i svim studentima jer će biti kvalitetnije teorijski i praktično pripremljeni za tržište rada.

''Lean sustav najviše će pomoći lokalnim poduzećima u unaprjeđenju sustava proizvodnje, dok je daljnja zamisao da se izgradi zajednička struktura ljudi s Fakulteta i iz gospodarskog sektora koji će dalje nastaviti pružati pomoć i znanja iz područja leana. Projekt tvornice za učenje je nešto novo na ovim prostorima, infrastruktura na Sveučilištu je već izgrađena i pripremljena, a kroz ovu tvornicu studenti će naučiti kako raditi u industrijskom okruženju i na koji način biti dijelom uspješnog proizvodnog procesa'', naglasio je dekan Stojkić.

Projekti su sufinancirani od Europske unije a za uspješnu implementaciju i provedbu brine GIZ, uz pomoć EU ProLocal programa. Ključni partneri su gospodarski subjekti FEAL, Miviko, TEM Mandeks, TT Kabeli, Weltplast, Sik, Bilton, Škutor, Femis, Općina Posušje i Grad Široki Brijeg, priopćeno je iz Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close