Prosvjedni skup

Štrajk upozorenja Sindikata obrazovanja i odgoja USK

Na prosvjednom skupu predstavnici sindikata će javno izraziti nezadovoljstvo ekonomsko-socijalnim statusom svoga članstva zbog selektivne primjene pedagoških standarda i njihovog kršenja od Ministarstva.
Sci-Tech / Obrazovanje | 18. 06. 2019. u 14:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikati predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja i odgoja Unsko-sanskog kantona (USK) organizirat će prosvjedni skup upozorenja 24. lipnja na Gradskom trgu u Bihaću, najavljeno je iz tog sindikata.   

Na prosvjednom skupu predstavnici sindikata će javno izraziti nezadovoljstvo ekonomsko-socijalnim statusom svoga članstva zbog selektivne primjene pedagoških standarda i njihovog kršenja od Ministarstva prilikom projekcije broja odjeljenja, zatim kršenja kolektivnog ugovora, donošenja pravilnika o tehnološkom višku bez uvažavanja stavova članova reprezentativnih sindikata i suglasnosti sindikata.

Izrazit će nezadovoljstvo i zbog neuvažavanja reprezentativnih sindikata kao socijalnog partnera, kršenja dogovora u pogledu minulog rada, pravilnika o napredovanju, pedagoških standarda, zbog neispunjavanja zahtjeva Sindikata oko isplate dugovanja (toplih obroka iz 2015. godine, regresa iz 2014. godine, prijevoza na posao i s posla iz 2015. godine).  

Kopirati
Drag cursor here to close