HSPF

Simulirani parlament 2018. u Mostaru

Ovogodišnje izdanje Simuliranog parlamenta je peto u nizu u organizaciji Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF), a održavat će se 11. i 12. svibnja.
Sci-Tech / Obrazovanje | 10. 05. 2018. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Svečano otvaranje Simuliranog parlamenta 2018. bit će upriličeno u petak, 11. svibnja, u amfiteatru Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. 

Naime, ovogodišnje izdanje Simuliranog parlamenta je peto u nizu u organizaciji Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF), a održavat će se 11. i 12. svibnja. Po prvi puta će se, navode organizatori, simulirati rad oba doma Parlamentarne Skupštine BiH – Zastupnički dom i Dom naroda. 

Prilikom svečanog otvaranja, koje će se održati u 12 sati, bit će upriličeni pozdravni govori te svojevrsni uvod u projekt. Sama simulacija započet će istoga dana u amfiteatru Građevinskog fakulteta u 13 sati, dok će se drugi dan održavati u amfiteatru Sokrat i drugim prostorijama Filozofskog fakulteta. 

Zakon o kojemu će prvog dana u simulaciji rada Zastupničkog doma raspravljati 42 studenta-zastupnika te drugog dana u simulaciji rada Doma naroda 15 studenata-zastupnika je Zakon o kretanju i boravku stranaca i azilu. 

U ovogodišnjem izdanju Simuliranog parlamenta sudjeluju Studentska organizacija Fakulteta političkih nauka Banja Luka, Asocijacija studenata Fakulteta političkih nauka Sarajevo – SPONA, Asocijacija studenata Pravnog fakulteta sa Univerziteta 'Džemal Bijedić', studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, te članovi HSPF-a. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close