Neformalno obrazovanje

School & School konačno i u Mostaru

"Izuzetno smo ponosni što imamo priliku ovaj program ponuditi djeci Mostara. Sigurni smo da će djeca uživati u kreativnom i motivirajućem okruženju, usvajajući znanja i vještine na jedan inovativan i nadasve zabavan način''
Sci-Tech / Obrazovanje | 11. 10. 2021. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

School & School konačno stiže u Mostar.

Naime, School & School je regionalni lider u neformalnom obrazovanju za djecu i tinejdžere uzrasta od tri do četrnaest godina koji se znatno razlikuje od ostalih obrazovnih programa prisutnih u regiji, uključujući i zemlje EU. Zahvaljujući posebno osmišljenom programu baziranom na višestrukoj inteligenciji polaznici School & School imaju mogućnost da putem finih, primjenjenih i tehničkih znanosti pronađu svoju nadarenost i strast prema određenoj disciplini koja će im olakšati odabir buduće akademske i profesionalne karijere.

Cilj ovakvog sustava obrazovanja je osmisliti kreativno i poticajno okruženje, a onda, posmatrati, otkrivati, razvijati i njegovati talenat kod djece, ohrabrujući iste na svijesno pronalaženje izvora vlastite inspiracije i aspiracije!

U posljednjih nekoliko godina School & School program pomjera granice i postavlja nove standarde u obrazovanju sto je prepoznato u Bosni i Hercegovina ali i u susjednim zemljama regije. Naime, School & School community broji veliki broj roditelja i djece i upravo su oni dokaz kvaliteta i rezultata rada ovakvog koncepta obrazovanja.

"Prije svega, izuzetno smo ponosni što imamo priliku ovaj program ponuditi djeci Mostara. Sigurni smo da će djeca uživati u kreativnom i motivirajućem okruženju, usvajajući znanja i vještine na jedan inovativan i nadasve zabavan način kroz 20+ edukativnih programa", kazali su Magdalena i Uzeir Memić, vlasnici franšize za Mostar.

Grupe učenika u School&School broje max. 8 učenika gdje se postiže puni fokus i posveta svakom od njih fokusirajući se na talente djeteta a sve u svrhu kvalitetnijeg, praktičnijeg i sretnijeg obrazovanja djeteta.

"Smatramo da grad Mostar i bliža okolna mjesta ima pregršt "malih genijalaca" jer je svako dijete genij za sebe i spremni smo ih ugostiti već od ove subote (16.10.) kada organiziramo Dane otvorenih vrata. O detaljima samog otvaranja škole i besplatnim Demo satima u drugoj polovini listopada javnost će biti informirana u sljedećim danima", navedeno je u priopćenju za javnost.

Kopirati
Drag cursor here to close