Katolički školski centar

Salezijanci otvaraju učenički dom u Žepču

''Uz pomoć dobrotvora iz Europe koji su uvjereni da radimo dobru stvar, gradimo i evo, Bogu hvala privodimo kraju ovaj projekt'', priopćeno je iz KŠC-a.
Sci-Tech / Obrazovanje | 15. 06. 2020. u 13:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Salezijanci u Žepču s radošću objavljuju vijest da je pri kraju izgradnja učeničkog doma u sklopu projekta KŠC-a 'Don Bosco i da od ove školske godine primaju učenike-srednjoškolce koji će u njemu stanovati i pohađati neku od škola u KŠC-u, ili pak Glazbenu školu ili neku drugu školu u Žepču.

''Ove godine slavimo 25 godina naše prisutnosti u Žepču. Uz pomoć dobrotvora iz Europe koji su uvjereni da radimo dobru stvar, gradimo i evo, Bogu hvala privodimo kraju ovaj projekt'', priopćeno je iz KŠC-a.

KŠC 'Don Bosco' u Žepču dio je Sustava katoličkih škola za Europu koji sačinjava sedam katoličkih školskih centara u BiH. Ovaj centar zapravo je jedina salezijanska prisutnost u BiH iako su salezijanci prisutni na svim kontinentima s tisućama svojih odgojno-obrazovnih ustanova, od dječjih vrtića do sveučilišta.

''U Žepče smo došli neposredno nakon Domovinskog rata, prvenstveno zbog hrvatskog naroda, da pomognemo opstanku na ovim prostorima, ali smo otvoreni i svima koje žele prihvatiti naš sustav vrijednosti uz čuvanje, naravno, svoga vlastitog identiteta'', kazali su.

Foto: KŠC / KŠC Don Bosco, Žepče

U sastavu KŠC-a 'Don Bosco' u Žepču dvije su škole koje rade po hrvatskom nastavnom planu i programu: Opća gimnazija (OG) i Tehničko-obrtnička škola (TOŠ). Za školsku 2020./2021. godinu u TOŠ-u upisuju sljedeća usmjerenja:  tehničar za mehatroniku/elektrotehničar, agroturistički tehničar, elektroinstalater/elektromehaničar te bravar/zavarivač.

''Od ove godine u dom ćemo primati samo muške osobe koje se upišu u neku od naših škola ili škola u gradu (npr. Glazbena škola). Za djevojke postoji mogućnost stanovanja kod časnih sestara milosrdnica u Žepču. Oni koji su zainteresirani, najbolje bi bilo da sami dođu i vide o čemu se radi'', priopćeno je iz KŠC-a.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti na sljedećim kontaktima: 032/888 700 (tajništvo škole), na e-mail [email protected] te internetskoj stranici kscdonbosco.ba.  

Kopirati
Drag cursor here to close