Zabavno i edukativno

Rodočki osnovnoškolci obilježili Dan kravate

Kao zaključnu aktivnost dana, učenici su sudjelovali u kvizu znanja o kravati, a najbolji učenici su prigodno nagrađeni.
Sci-Tech / Obrazovanje | 18. 10. 2018. u 14:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U obilježavanje svjetskog Dana kravate uključila i Osnovna škola Bartola Kašića iz mostarskog naselja Rodoča.

Učenici i učitelji u četvrtak su došli na nastavu s kravatom oko vrata, prigodno je uređeno predvorje škole učeničkim radovima i izvedene su radionice na kojima su učenici saznali o povijesti i važnosti kravate, te su naučli i kako ju svezati, priopćeno je iz škole.

Kao zaključnu aktivnost dana, učenici su sudjelovali u kvizu znanja o kravati, a najbolji učenici su prigodno nagrađeni.

Foto: PR / Dan kravate u školi u Rodoču

''Još jednom su naši učitelji pokazali kako se na zabavan, a opet edukativan način može učiti o svijetu oko nas'', navedeno je u priopćenju.

Svjetski dan kravate obilježava se 18. listopada od kada je na Puli postavljena umjetnička instalacija Marijana Bušića ''Kravata oko Arene'' i na taj način se naglasila važnost i simbolika ovog modnog dodatka za hrvatsku kulturnu baštinu.

Naime, kravata se proširila Europom u 17. stoljeću posredstvom hrvatskih vojnika u Tridesetogodišnjem ratu, na kojima je postala prepoznatljiv modni detalj. Među prvima su je prihvatili Francuzi i nazvali je cravate, a onda se njena uporaba proširila diljem svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close