Prava djece nemaju rok trajanja

Roditelji OŠ Ilije Jakovljevića pokrenuli peticiju - prijeći na model nastave 18 + ostali

''Prava djece nemaju rok trajanja. Ona su univerzalna i svevremenska'', naveli su roditelji
Sci-Tech / Obrazovanje | 03. 03. 2021. u 08:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Roditelji djece OŠ Ilije Jakovljević, pokrenuli su online peticiju kojom zahtijevaju da OŠ Ilije Jakovljevića prijeđe na model nastave 18 + ostali (18 djece na nastavi a ostatak se rotira po abecednom redu).

''Ukoliko kvadratura učionica nije dovoljna za model 18+, u tom slučaju molimo da dopustite najveći mogući broj djece koji učionica može primiti, a da je u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Nakon početka drugog polugodišta 11.01.2021. godine, naša djeca su ostala jedina u gradu Mostaru koja pohađaju predmetnu nastavu po modelu dan – dan. Da bi sutra bili konkurentni sa svojim znanjem koje im je sada uskraćeno u odnosu na svoje vršnjake u istom gradu i koji pohađaju nastavu pod istim planom i programom molim Vas da uvažite naš zahtjev'', naveli su roditelji, koji u najboljem interesu djece i njihovog obrazovanja, žurno mole ravnateljstvo OŠ Ilije Jakovljevića da prijeđe na puno unčikovitiji model koji je već uspješno na snazi u svim školama u gradu Mostaru.

''Prava djece nemaju rok trajanja. Ona su univerzalna i svevremenska. Djeca su naša budućnost, no njihova budućnost počinje sada. Svaka generacija, prilika je za stvaranje temelja za novi, bolji svijet. Prilika koju ne smijemo propustiti. Prilika da stvorimo svijet dostojan djeteta. Dječja prava su prava kojima se štite sve osobe mlađe od 18 godina. Označavaju ono što svako dijete treba imati ili smije učiniti. Svako dijete ima pravo na obrazovanje, zdravstvenu skrb, hranu, igru, zaštitu i još mnogo toga. Dječja prava svakom djetetu trebaju osigurati mogućnost da dosegne najviše što može. Sva su prava povezana i jednako važna. Osim što nam prava pripadaju jer smo se s njima rodili, jednako je važno da poštujemo i tuđa prava. Mi roditelji djece predmetne nastave OŠ Ilije Jakovljevića ne tražimo mnogo, samo jednak pristup obrazovanju u odnosu na svoje vršnjake u ostalim dijelovima grada'', napisali su u peticiji roditelji OŠ Ilije Jakovljevića.

Kopirati
Drag cursor here to close