Rektorove nagrade

Komšić uručio nagrade najboljim studentima mostarskog Univerziteta

Nagrade studentima uručili su član Predsjedništva BiH Željko Komšić i rektor mostarskog Univerziteta Elvir Zlomušica.
Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 02. 2021. u 13:52 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najboljih 17 studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" primilo je rektorove nagrade u sklopu obilježavanja 44. godišnjice Univerziteta.

Nagrade studentima uručili su član Predsjedništva BiH Željko Komšić i rektor mostarskog Univerziteta Elvir Zlomušica.

"Svi smo svjesni problema i izazova sa kojima se svakodnevno susreću mladi ljudi, pogotovo oni koji su završili fakultete i koji pokušavaju da stvore uvjete za vlastitu egzistenciju. Međutim, ja vas uvjeravam da Bosna i Hercegovina nije beznadna država, kako to neki žele i nastoje da predstave, ponekad i sa namjerom da vas odvoje i udalje od naše domovine, kako znanja koja ste stekli ne bi stavili na raspolaganje ovom društvu nego nekom drugom", kazao je Komšić.

Poručio je studentima da ne dopuste da im itko ubije vjeru u ideale i da ih demotivira na njihovom putu.

"Što god želite raditi u životu, radite to sa puno energije, vjere i ljubavi. Ako izdržite u toj borbi, vaša generacija će napraviti jednu bolju BiH", poručio je Komšić te im još jednom čestitao na osvojenim nagradama i zaželio mnogo sreće u životu i radu.

Prorektor za nastavu Asim Peco kazao je nagrađenim studentima kako njihov uspjeh nije došao sam po sebi, da on zahtjeva velika odricanja, ogroman mentalni i fizički napor te naglasio kako se nada da će društvo znati prepoznati njihov kvalitetu.

"Vi ste značaj intelektualni i društveni kapital, vrlo značajna društvena vrijednost koja nije tu danas s nama slučajno. Vaše obitelji i mi nastavnici koji smo sudjelovali u ovom procesu na ovom vašem putu, do ovog postavljenog cilja i današnjeg dana, trebamo biti ponosni na vaše rezultate i na vaše uspjehe", poručio je Peco.

Rektorove nagrade dobili su: Danijela Zurovac, Lejla Škaljić, Selma Bambur, Emin Hajdarević, Ilma Špago, Tarik Balić, Sadžida Jelovac, Aldin Jelovac, Nađa Hodžić, Selma Mrndžić, Medina Pelja, Adi Meksumić, Tina Marić, Dženana Eglenović, Arnel Maksumić, Irna Peco te Selma Veledar.

Kopirati
Drag cursor here to close