Izaberite karijeru

Radionice za maturante: Odaberite studij

Radionice za maturante za odabir studija, donošenje karijerne odluke i psihološku pripremu za studij
Sci-Tech / Obrazovanje | 16. 05. 2020. u 10:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Karijerno savjetovalište i Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru organiziraju dvije online radionice namijenjene maturantima. Prva radionica „Odabir studija i kako donijeti karijernu odluku?“ održat će se u srijedu, 20. svibnja s početkom u 16:00 sati. Druga radionica „Psihološka priprema za studij“ održat će se u četvrtak, 21. svibnja u 16:00 sati.

Radionice će voditi doc. dr. sc. Ivona Čarapina-Zovko, voditeljica Karijernog savjetovališta Sveučilišta u Mostaru, a održat će se putem Google Meet aplikacije.

Radionica „Odabir studija i kako donijeti karijernu odluku?“ - potrebno je prijaviti se putem poveznice. Tijekom radionice maturantima će se pojasniti individualne karakteristike u odabiru zanimanja/studija (interesi, sposobnosti, vrijednosti). Proći će se kroz faze planiranja karijere s osvrtom na izbor studija,  kroz poteškoće koje imaju u odabiru studija te će im se ukazati na različite aspekte podrške.

Radionica „Psihološka priprema za studij“ – potrebno je prijaviti se putem poveznice. Cilj radionice je pomoći maturantima da osvijeste vlastite potencijale i osnaže se za prijelaz iz srednje škole na studij. Tijekom radionice pojasnit će se važnost prepoznavanja i smanjivanja akademskog pritiska te samostalnog upravljanja životom. Ukazat će se na važnost socijalnih, emocionalnih i akademskih vještina i resursa potrebnih za uspješan prijelaz na studij.

Svi prijavljeni maturanti će na svoju e-mail adresu dobiti poveznicu za sastanak na Google Meet-u 10 minuta prije početka radionice.

Kopirati
Drag cursor here to close