Posjet mališana

PVP Mostar: Kad nema požara, educiraju najmlađe

Mostarski vatrogasci danas su bili domaćini mališanima iz Kamenog vrtića koji su u sklopu svojih aktivnosti obišli i upoznali se s radom Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar.
Sci-Tech / Obrazovanje | 18. 01. 2018. u 12:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je sezona požara već poodmakla, za PVP Mostar posla uvijek ima i mostarski vatrogasci nikad ne miruju. Protekla sezona bila je jedna od najžešćih sezona, s obzirom da su Mostar i regiju Hercegovine pogodili neki od najvećih požara ikada, poput do temelja izgorjelog tržnog centra Bingo, velikih šumskih požara koji su trajali danima. Često su na terenu bili desetke sati, gladni i žedni kraj vode što su trošili kako bi spasili i zaštitili druge.

Kad nema intervencija, Profesionalna vatrogasna postrojba Mostar trudi se društveno i odgovorno djelovati educirajući najmlađe.

Foto: Bljesak.info / Posjet mališana iz Kamenog vrtića

Iako je siječanj, sunce i iznadprosječnu temperaturu iskoristili su zaposlenici Kamenog vrtića u Mostaru kako bi svoje mališane upoznali s radom mostarskih vatrogasaca. Na mališanima se moglo vidjeti oduševljenje po samom ulasku u dvorište vatrogasca gdje su ih dočekali veliki kamioni i spremno obučeni vatrogasci.

Djeca su obišla prostorije Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar, te se upoznala s radom vatrogasca.  Ključna stvar što su danas naučili je ta što trebaju uraditi i kako ih kontaktirati u slučaju požara ili nesreće, te važnosti hitnog poziva.

 Za kraj, vatrogasci su mališanima priredili vodeni vatromet koji su s oduševljenjem gledali!

Kopirati
Drag cursor here to close