Mostar

Komadina se prisjetila djetinjstva: Prvi dan škole ne smije biti trauma

Komadina je istaknula kako će Grad Mostar u skladu sa svojim mogućnostima raditi na poboljšanju prostora i opreme rada kako bi se kvaliteta digla na višu razinu.
Sci-Tech / Obrazovanje | 02. 09. 2019. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Prvašiću se prvi doticaj sa školom treba urezati kao lijepo sjećanje, a ne kao trauma'', kazala je glavna savjetnica gradonačelnika Mostara Radmila Komadina koja je sudjelovala na svečanosti povodom početka nove školske godine u OŠ Mustafa Ejubovic Šejh Jujo na Tekiji.

Komadina je poručila prvašićima kako se ne trebaju plašiti da polaskom u školu prestaje svaki vid igre, nego da će se nastaviti igrati na neki novi način koji će ih oblikovati kao nove osobe koje će biti obrazovane i odgojene. Naglasila je i važnu ulogu učiteljica koje već godinama izvode sjajne generacije učenika.

Što se tiče samih uvjeta, Komadina je istaknula kako će Grad Mostar u skladu sa svojim mogućnostima raditi na poboljšanju prostora i opreme rada kako bi se kvaliteta digla na višu razinu.

Komadina se za Bljesak.info prisjetila svojih prvih školskih dana, koji su, kako navodi, bili puno drugačiji nego ovi danas.

''Danas se na drugačiji način želi pristupiti prvašiću, priprema se govor, igrokaz i cijeni se svaki učenik koji dođe u školu'', navela je Komadina.

Foto: Bljesak.info / Prvi dan škole u Mostaru

Tahir Taslaman, direktor područnog odjela Osnovne škole Mustafa Ejubovic Šejh Jujo, istaknuo je kako i u ovoj školi postoji pad broja učenika.

''Prošle godine bilo je 76 upisanih učenika, dok je ove godine ta brojka samo 51 učenik. Razlozi se kriju u broju nataliteta, ali i zbog blizine druge škole koja je upisala neki broj učenika koji su pripadali našem upisnom području'', kazao je Taslaman, te naglasio kako je škola napravila rekonstrukciju unutrašnjosti kako bi učenici imali bolje uvjete za rad.

Kopirati
Drag cursor here to close