Za uspješnu godinu

Prvašićima Katoličkog školskog centra uručeni ruksaci sa udžbenicima

Sci-Tech / Obrazovanje | 08. 09. 2019. u 14:44 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama sarajevske Osnovne škole Katoličkog školskog centra danas je za 58 prvačića ove školske ustanove organizirana podjela školskih ruksaka sa priborom i kompletom udžbenika.

U ime Općine Centar prisutne je pozdravila i prvašićima uručila poklone za početak njihovog novog razdoblja u životu predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić. 

''Sa početkom školske godine Općina Centar predvođena načelnikom Nedžadom Ajnadžićem i Općinskim vijećem je osigurala za skoro 600 prvašića iz svih naših osnovnih škola ruksake sa udžbenicima i školskim priborom čime želimo da svim našim roditeljima učinimo što bezbrižniji polazak njihovih prvaka u školu. Osim prvačića Općina Centar će tijekom ove godine imati lijepe projekte namijenjene učenicima iz ostalih razreda. Danas je divan dan u Katoličkom školskom centru kada  dočekujemo naše prvačiće i želimo im što sretnije i bezbrižnije školovanje'', kazala je Karačić. 

Za sve prisutne roditelje i ostale goste učenici su zajedno sa svojim nastavnicima pripremili priredbu kao znak zahvale za ovaj današnji događaj. 

Ravnatelj Katoličkog školskog centra „Sveti Josip“ u Sarajevu u okviru kojeg djeluju dvije osnove škole na Mejtašu i Stupu don Mario Ćosić je kazao da se ove godine obilježava jubilarna 25. godina od osnivanja ovog centra.

''Mi ove školske godine u našoj osnovnoj školi imamo 1.084 učenika od čega je 113 prvašića, gdje će njih 58 pohađati nastavu u našoj matičnoj školi na Mejtašu, a 55 prvačića je upisano u našoj područnoj školi na Stupu. Želimo da našim učenicima boravak u ovoj ustanovi i njihovo odrastanje bude korisno i za dušu i za tijelo i da se u ovoj ustanovi osjećaju lijepo i ugodno. Zahvaljujemo predstavnicima Općine Centar koji svake godine podržavaju naše najmlađe i pored ovog ruksaka sa udžbenicima i školskim priborom također načelnik Ajnadžić i Općinsko vijeće Centar podržavaju rad ovog centra kroz neke druge projekte na čemu im se želim zahvaliti'', poručio je don Ćosić tijekom današnje male svečanosti polaska prvačića u ovu školsku ustanovu. 

Za prvačiće iz ostalih 11 osnovnih škola iz Centra koji su krenuli pohađati nastavu u novoj školskoj godini ruksaci sa udžbenicima i priborom su podijeljeni u ponedjeljak tijekom prvog dana škole. Za ovu namjenu je iz proračuna izdvojeno 102.000 KM, priopćeno je iz Općine Centar.

Kopirati
Drag cursor here to close