Code Hub Mostar

Prva tri mjeseca rada prvog coworking prostora u Mostaru

Već u prvom mjesecu postojanja u Code Hub-u Mostar boravili su studenti iz svih dijelova Bosne i Hercegovine.
Sci-Tech / Obrazovanje | 29. 06. 2018. u 16:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije nešto više od šest mjeseci u, do tada, već dugo nekorišten prostor ušli su prvi eksperti koji su prostor u jednoj od najpoznatijih mostarskih zgrada trebali pretvoriti u prvi coworking prostor u središtu Mostara u vlasništvu INTERA Tehnološkog Parka, priopćeno je.

Tri mjeseca poslije kupovali su se posljednji detalji kako bi prostor, koji se prostire na više od 130 kvadratnih metara, postao idealan za sve timove s poslovnim idejama, startupe, IT poduzeća i stručnjake, ali i pojedince, studente, freelancere, digitalne nomade i turiste. Prije točno tri mjeseca, na današnji dan, za sve njih su otvorena vrata na Code On Meetup-u Vol. 1 i od tada do danas tim INTERA TP-a stvara sadržaj i uvjete potrebne za razvoj i uspjeh korisnika, a sve to čini kroz projekt CODE financiran iz Interreg IPA CBC Programme HR-BA-ME 2014-2020.

Do sada se za korištenje ovog prostora prijavilo gotovo 80 osoba koje su prepoznale ugodnu radnu atmosferu i mogućnosti umrežavanja koje su jedne od temeljnih karakteristika Code Hub-a Mostar. Uz njih je ovu priču upotpunilo više od 200 sudionika različitih događaja.

Već u prvom mjesecu postojanja u Code Hub-u Mostar boravili su studenti iz svih dijelova Bosne i Hercegovine na UniCredit Case Competition Eventu, ali i studenti Ekonomskog Fakulteta Sveučilišta u Mostaru kojima je osoblje INTERA Tehnološkog Parka održalo predavanje o projektnom menadžmentu i razvoju poslovnog modela.

Na Code On Meetup-u Vol. 2 sudionici su se informirali o javnom natječaju za grant sredstva FMRPO-a, a peti mjesec je obilježilo finale hackathona „Zajedno postižemo više“ u organizaciji INTERA Tehnološkog Parka, ali i Code On Meetup Vol. 3 na kojem je Brett Hill iz udruge Dayton Inspires održao inspirativno predavanje o značaju angažmana mladih ljudi u radu društvene zajednice. Dobrodošlica ljetu je poželjena prvom filmskom večeri u ovom prostoru koju je organizirao tim INTERA TP-a u suradnji s Mostar Summer Youth Programme, ali i četvrtim Code On Meetup-om na kojem su sudionici učili kako pravilno reagirati u konfliktnim situacijama.

U međuvremenu je ovaj prostor nekoliko puta bio domaćin različitih edukacija za studente, profesore, ali i članice IT klastera Mostar Software City.

Da bi nastavili istim tempom i u budućnosti, članovi tima, koji stoji iza ovog prostora, već su dogovorili nekoliko značajnih suradnji tako da su u pripremi novi Code On Meetup-i, drugi Code Movie Night, ali i neki novi projekti koji su ostavljeni za jesen među kojima se ističe Coding Contest, najveće online natjecanje u programiranju.

Zvuči dobro, zar ne? A ovo je tek početak.

Kopirati
Drag cursor here to close