Riječ na riječ

Profesorica: Napadaju nas roditelji djece s negativnim ocjenama

''Naučite ih da bez rada i truda nema uspjeha u stvorite im radne navike od prvog dana kada sjednu u školske klupe'', navela je profesorica čiji su podaci poznati redakciji.
Sci-Tech / Obrazovanje | 17. 04. 2020. u 12:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ovu situaciju najviše koriste učenici s negativnim ocjenama jer misle da im je pogodno tlo da dobiju pozitivne ocjene za nerad i neučenje, a oni dobri učenici i dalje rade istim intenzitetom kao i u vrijeme normalne nastave. Mislim da roditelji koji nas kritiziraju negativno su upravo roditelji djece koje sam prve spomenula jer se oni ne snalaze ni u normlanim uvjetima a kamo li u ovim izvanrednim'', navodi se u reagiranju jedne srednjoškolske profesorice na navode roditelja da su prosvjetari nesrpemni za on-line nastavu i da su nezadovoljni njezinim provođenjem.

Rekla je kako se nakon istupa ministra obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Rašida Hadžovića ministru želi zahvaliti ''na podršci u vrijeme online nastave te na pohvalama koje nam je uputio a iste smo i zaslužili''.

''Što se tiče roditelja koji nas prozivaju da smo digitalno nepismeni moram reći da smo itekako sposobni za ovaj način rada onoliko koiliko je potrebno. Nije istina da samo šaljemo radne materijale i gomilamo gradivo nego i provjeravamo znanje preko aplikacija kao što su zoom, whatsapp, skype i drugih oblika videopoziva, a radni materijali su toliko reducirani da nema smisla da ih reduciramo više od toga'', navela je ova profesorica, koja je željela reagirati anonimno.

Poručila je roditeljima da se posvete se svojoj djeci.

''Naučite ih da bez rada i truda nema uspjeha u stvorite im radne navike od prvog dana kada sjednu u školske klupe. Nemojte im odmah dati mobitele u ruke da se igraju igrica kako bi Vi imali cijeli dan za sebe umjesto svoje dijete. Digitalna pismenost na koju se vi pozivate krade djeci djetinstvo i sve ono lijepo što pruža a to je druženje, igru, komunikaciju, socijalizaciju, a najgore od svega je što im je riječnik toliko siromašan da ne mogu a i ne znaju riječima iskazati svoju misao jer mozak nije dugme na laptopu. Nadam se da ćete, dragi roditelji, u budućnosti podržavati nastavnike i njihov rad jer bez obzira kolliko smo digitalno pismeni ili nepismeni mi vašoj djeci želimo pomoći i želimo im sve dobro u životu'', navedeno je.

Podsjećamo, brojne seu reakcije na izvođenje nastave u vrijeme pandemije a reagirali su i roditelji i udruge. Navode, između ostalog, kako se nastava svela na Viber.

Kopirati
Drag cursor here to close