Puhanje u jogurt

Problem gdje ga nema: Roditelji i grijanje u učionicama

Lauš ističe kako ovdje ne vidi razloga za zabrinutost, te dodaje kako izgleda kod nas sve što se dogodi 'netko jedva čeka da stavi kao problem'.
Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 10. 2021. u 10:26 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Netko kao da želi napraviti problem ondje gdje ga nema'', komentira Slavko Lauš, predsjednik Sindikata učitelja HNŽ, pritužbe na račun grijanja u školama koje su ovih dana uputili pojedini roditelji i roditeljske udruge.

Djeca i tople učionice?

Obzirom na zahlađenje proteklih dana, te lagani pad temperatura koje i kalendarski odgovara vremenu u kojem jesmo, roditelji u Mostaru su uputili, putem društvenih mreža i pojedinih medija, upite o tome hoće li njihovu djecu ''ovih dana dočekati tople učionice''.

Lauš ističe kako ovdje ne vidi razloga za zabrinutost, te dodaje kako izgleda kod nas sve što se dogodi ''netko jedva čeka da stavi kao problem''.

''Roditelji iz mjesta gdje je hladnije, recimo u Rami, nemaju reakcija. Situacija je zadovoljavajuća, a kod nas u Mostaru kao da netko jedva čeka da sve što se dogodi stavi kao problem. Ovdje problema zaista nema. Škole imaju klime, te u slučaju da dođe do zahlađenja, uvijek za to prijelazno vrijeme mogu postići odgovarajuću temperaturu'', dodaje Lauš za Bljesak.info.

Škole spremne

Navodi kako, unatoč prohladnim jutrima, stanje za sada nije alarmantno, te da su škole opremljene i spremne.

''Kada stvarno zahladi, svaka škola je dobila određenu količinu goriva, tako da neće biti problema. U prijelaznom razdoblju - postoje klime'', rekao je Lauš.

 

Kopirati
Drag cursor here to close