125 novih stipendista

Prijave za stipendije Fondacije budućnosti u BiH

Iz Fondacije pozivaju studente prvog ili drugog ciklusa koji su na nekom od tehničkih fakulteta u Bosni i Hercegovini da se prijave na program stipendiranja
Sci-Tech / Obrazovanje | 19. 09. 2020. u 12:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini nedavno je raspisala natječaj za prijem 125 novih stipendista.

Iz Fondacije pozivaju studente prvog ili drugog ciklusa koji su na nekom od tehničkih fakulteta u Bosni i Hercegovini, koji su ambiciozni i kontinuirano rade na osnaživanju potencijala BiH, da se prijave na program stipendiranja koje organizira Fondacija budućnosti u BiH.

Ističu kako je ovogodišnji program jedinstven te planiraju svoja vrata otvoriti za najveći broj studenata do sada.

''Ove godine priliku da se pridruže Fondaciji imat će 125 studenata koji u svojim prijavama pokažu želju i energiju za promjenom i razvojem svojih vještina i znanja. Ponosni smo na naše stipendiste koji svakodnevno dokazuju da su mladi lideri koji mogu iznijeti velike projekte i kontinuirano napredovati. Naš cilj prema kojem idemo je da do 2030. godine okupimo 10.000 mladih lidera iz BiH koji će zajedno biti nosioci promjena u našoj državi'', priopćeno je iz Fondacije.

Stipendisti ove fondacije tijekom svog angažmana imaju veliki broj prilika koje mogu ostvariti poput odlaska na svjetske konferencije iz oblasti u kojoj djeluju, financiranja njihovih ideja i projekata od Fondacije, mentoriranja od uspješnih eksperata, karijerno savjetovanje s HR ekspertima i još mnogo toga.

Prijave su otvorene do 27. rujna

Fondacija budućnosti u BiH osnovana je 2015. s vizijom kreiranja prilika za mlade u BiH te jačanja mladih lidera i njihovih kompetencija. Od svog osnivanja, Fondaciji se pridružilo više od 200 mladih u misiji da zajedno unaprijede potencijale BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close