Mladi predložite projekte

Prezentirani PRO-Budućnost mali grantovi za mlade

Projekt PRO-Budućnost u kontinuitetu osigurava bespovratna sredstva za pomenute grupe kako bi doprinijele procesu pomirenja i izgradnje povjerenja u BiH.
Sci-Tech / Obrazovanje | 14. 11. 2019. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu su u sali Pravnog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, predstavljeni su mali grantovi za mlade USAID-ovog projekta PRO-Budućnost.

Promociji su, osim zainteresiranih studenata i studentica, prisustvovali i predstavnici srednjih škola i nevladinih organizacija, vjerski velikodostojnici, te prorektorica za znanost i znanstveno-istraživački rad Univerziteta, prof. dr. Rebeka Kotlo i v. d. dekana Fakulteta humanističkih nauka, doc. dr. Almir Marić.

Podsjetimo da su Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru (UNMO) i projekt Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) PRO-Budućnost formalizirali suradnju i potpisali Memorandum o razumijevanju još u travnju tekuće godine. Rektor prof. dr. Elvir Zlomušica je u ime Univerziteta potpisao i Platformu za mir, koja osigurava temelj za procese izgradnje povjerenja i mira u našoj zemlji, navodi se u PR priopćenju.

Foto: PR / Prezentirani PRO-Budućnost mali grantovi za mlade

Na prezentaciji se, razgovaralo o idejama povezivanja učenika srednjih škola i studenata iz različitih gradova, ali i o ekološkim i temama zaštite prirode.

Prisutni su, također, mogli da čuju pozitivna iskustva o implementaciji malih grantova u okviru PRO-Budućnost programa od Inge Kotlo, asistentice na Fakultetu humanističkih nauka i članice Stručnog tima za odnose s javnošću Univeriziteta, te dugogodišnje aktivistkinje iz Mostara.

Aktualni mali grantovi, koji su otvoreni do 22. 11. 2019. omogućavaju mladima, neformalnim grupama, udruženjima žrtava rata, nevladinim organizacijama usmjerenim ka promoviranju međureligijskog dijaloga, te općinama/gradovima u kojima se provodi projekt PRO-Budućnost, da predlože svoje ideje i projekte izgradnje mira i jačanja povjerenja u zajednici.

Foto: PR / Prezentirani PRO-Budućnost mali grantovi za mlade

Projekt PRO-Budućnost u kontinuitetu osigurava bespovratna sredstva za pomenute grupe kako bi doprinijele procesu pomirenja i izgradnje povjerenja u BiH, zagovarale za mir i kolektivnu viziju za stabilnu budućnost i povezivale lokalne zajednice.

Kopirati
Drag cursor here to close